R7 7800x3D ve RX 9070 XT sistem iyi midir?

Bütçe
100.000

Eren Eryılmaz

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, biraz önce siparişini verdiğim sistemi sizlere paylaşmak istedim. Eksik bir yönü var mı? Yorumlarsanız çok sevinirim.

• İşlemci = Ryzen 7 7800x3D.
  • Ekran kartı = Sapphire RX 9070 XT Nitro+
  • Anakart = Gigabyte X870 Eagle Wi-Fi 7
  • RAM = XPG Lancer RGB 16 GB 6000MHz CL30.
  • Kasa = Corsair 3500X.
  • PSU = RM850e.
  • SSD = Kioxia Exceria Pro 1TB SSD.
İşlemci soğutucuyu yarın kendim gidip alacağım, o konuda fikirlerinize açığım. Olabildiğince bütün parçaları dengeli bir şekilde alıp hiçbir noktadan kısmamaya çalıştım.

Hayırlı olsun. Seçimler gayet iyi. İşlemci soğutucu için bütçeniz nedir? Sıvı soğutma mı hava soğutma mı tercihiniz?
Çok teşekkür ediyorum. Sıvı Soğutma istemiyorum açıkçası hava soğutma benim için yeterli olacaktır. 4-5 Bin TL civarı bütçem var. Bilginiz var mı bilmiyorum ama anakart hakkındaki yorumunuz nedir? Almışken biraz daha üst seviye bir anakart almak istedim. B850 veya B650 ile de yeterli performansı alabilirdim galiba ama geleceğe yönelik ve görsel açıdan güzel olduğu için bu anakartı tercih ettim.

Bilginiz var mı bilmiyorum ama anakart hakkındaki yorumunuz nedir? Almışken biraz daha üst seviye bir anakart almak istedim. B850 veya B650 ile de yeterli performansı alabilirdim galiba ama geleceğe yönelik ve görsel açıdan güzel olduğu için bu anakartı tercih ettim.
Seçtiğiniz anakart gayet iyi üst seviye bir model. 18 Faz VRM ile beslemekte sorun yaşayacağı işlemci yok. Soğutma konusunda da gayet iyi performans verir. 1 tane Gen5 2 tane Gen4 SSD slotu ile de depolama yükseltme gibi konularda sorun yaşatmaz. Kısaca geleceğe yönelik iyi bir tercih olmuş diyebilirim.

Seçtiğiniz kasa 170mm işlemci soğutucu yüksekliği destekliyor. Bu attığım 3 model de üst seviye kule tipi soğutmalardan. Hepsi de işlemcinizi tam gücünde soğutmaya yeter. Tasarım ve fiyatına göre kararı verebilirsiniz.
1. A620

2. Frost Commander

3. Phantom Spirit

Aralarındaki soğutma performans farkı:
Screenshot_20251218-010440_1.jpg

Aralarında ciddi performans farkı yok, tasarım ve fiyat açısından size uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Seçtiğiniz anakart gayet iyi üst seviye bir model. 18 faz VRM ile beslemekte sorun yaşayacağı işlemci yok. Soğutma konusunda da gayet iyi performans verir. 1 tane gen5 2 tane Gen4 SSD slotu ile de depolama yükseltme gibi konularda sorun yaşatmaz. Kısaca geleceğe yönelik iyi bir tercih olmuş diyebilirim.

Teşekkür ediyorum. İşlemci soğutucu olarak bulabilirsem FSP MP7 almayı düşünüyorum. DeepCool AK620 de güzel bir soğutucu fakat rbgli olmasını tercih ederim güzel gözükmesi açısından sizin önerebileceğiniz herhangi bir soğutucu var mıdır acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı