RX6750 XT sistem oyun oynarken donup kalıyor

Onuurr

Centipat
Daha fazla  
RAM
CORSAİR 16GB CL40 4800
SSD veya HDD modeli
MLD 1TB M500
Ekran kartı
MSİ RX6750 XT
Anakart
MSİ PRO A620M E
İşlemci
AMD RAYZEN 5 7500F
Oyun oynarken bilgisayarım aniden donup kalıyor ve düzelmiyor. GTA 5 Enhanced sürümü indirmiştim oynarkan donup kaldı. CTRL+Shift+Win+b denedim işe yaramadı ve sonra kapatıp açtım. Bana yazılımınız sürümü grafik sürücünüzle uyumlu değil diye bir hata aldım ve DDU ile kaldırdım. Tekrar kurdum olmadı bugün de TLOU 2 indirdim ve onda da aynı problem oluştu ama bu sefer yazılım hatası almadım. Ekran kartı sürücülerini kaldırdım tekrar kurdum olmadı. Yardımınız lazım. Şimdiden teşekkürler.

Grafik kartınla ilgili bir problem göremedim. Aynı kartı 2700-2800 MHz'lere dayanacak şekilde kullanıyorum sıkıntı çıkartmıyor. Belki güç tüketimini ayarlayabilirsin. GPU bir tık sıcak geldi modelle alakalıdır diye düşünüyorum ama işlemcinin durumu hiç içimi açmadı. Kule tipi stokmu kullanıyorsunuz? Maksimum fan devrinde çalışıyor ve CPU'na yetişemiyor gibi. Ani yük binmelerinde sıcaklıktan dolayı sistem kendini kitliyor olabilir. Resizable bar açık mı?

Eki Görüntüle 2463409

BIOS üzerinden aktif etmeyi deneyebilir misiniz? Aktif ise devre dışı bırrakın bir de öyle deneyin. Garanti duruyor ise onarım talebi oluşturup garantiye yollayın. Mümkünse GPU'nun slotunu temizlemeyide deneyin. Güç kablolarını kontrol edin. Aynı sorun benim de başıma geliyordu garanti kesin çözüm oldu.

Skadi 360mm sıvı soğutma var yine ekran kartına yük bndirirken AIDA64 ile de CPU falan da yük bindirmiştim sadece ekran kartına değil ondan sonra 1 saat kadar The Last of Us 2 oynadım bir donma yaşamadım resizable bar açık olması lazım.

Skadi 360mm sıvı soğutma var yine ekran kartına yük bndirirken AIDA64 ile de CPU falan da yük bindirmiştim sadece ekran kartına değil ondan sonra 1 saat kadar The Last of Us 2 oynadım bir donma yaşamadım resizable bar açık olması lazım.

Bana fazla geldi sıcaklıklar. Soğutucuyla mı alakalı bilmiyorum. Ekran kartını servise göndermek en temiz çözüm olacaktır.

Normalde 65 70 falan ortalama sıcaklıkları ekran kartının.

Yani bu sıcaklıklar evet sıkıntı çıkartmayacak sıcaklıklar fakat ani sıçramalarda sistem belki kendini kapatıyor olabilir. Net bir şey söyleyemem. Servisin bakması en iyi ve en temiz çözüm olacaktır. Slotu temizleyip, kartın PCIe slot pinlerini silgi ile silmiştim ben.

Yani bu sıcaklıklar evet sıkıntı çıkartmayacak sıcaklıklar fakat ani sıçramalarda sistem belki kendini kapatıyor olabilir. Net bir şey söyleyemem. Servisin bakması en iyi ve en temiz çözüm olacaktır. Slotu temizleyip, kartın PCI-e slot pinlerini silgi ile silmiştim ben.

Bende denerim sonra tekrar yaparsa yapacak bir şey yok gönderirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı