R7 9700X işlemci sıcaklığı aşırı yükseliyor

mrctyln53

Megapat
Daha fazla  
İşlemci 9700X, soğutucu Arctic Liquid Freezer III 360, Curve Optimizer all Core -30

Bazen oyuna girerken bazen loading ekranlarında sıcaklık 85-90 dereceye kadar çıkıyor, orada 5-10 saniye kalıp normal oyuna dönene kadar düşmüyor, oyunun normal akışında oynarken sorun yok 70e bile çıkmıyor sıcaklık fakat çok fazla bu şekilde ani yükselmeler oluyor, normal değil gibi geldi.

ekleme: bazen masaüstünde bile 5-10 derecelik dalgalanmalar oluyor

İşlemci soğutucu ile ilgili bir sorun olabilir mi? Veya BIOS'tan çekirdek voltajlarını falan yükseltmiş olabilir misiniz?

İşlemci soğutucu ile ilgili bir sorun olabilir mi? Veya BIOS'tan çekirdek voltajlarını falan yükseltmiş olabilir misiniz?
voltajlarla hiç oynamadım. soğutucu ile ilgili, sistemi kurduktan sonra bir kere daha söktüm termal macun durumuna baktım gayet iyiydi aynı şekilde macunlayıp montajladım.

Bu seçeneklerden bazıları nedeniyle olabilri: Kasanın hava akışı, işlemini soğutucu ve termal macundan olabilir (yakın zamanda termal macunu yenilediysen.
Sana sahtesini satmış olabilirler bir kontrol et istersen).

Bir anormallik olduğu kesin, çünkü soğutucunuzda güçlü bahsettiğiniz sıcaklıklar çok fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…