R7 9800x3D - 9070 XT sistemin geç açılma sorunu nasıl çözülebilir?

fehmi ü

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. 4 firmaya gitti bilgisayar, RAM ve PSU degistirdiler, diger firmalar BIOS ayari yapildi dedi ama bir türlü cözüm bulamiyorum. Yardim edebilecek var mı?
İslemci: Ryzen 7 9800x3d.
Anakart: TUF Gaming 850 m
RAM: Corsair 32 GB 30 CL.
Ekran kartı: 9070 XT taici ASRock.
PSU: 1000 watt MSI.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bastan beri zaten EXPO acikti bilgisayardan hiç oynamadim o ayarla ilk toplandiginda ayarladilar halada acik şu anda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 4 firmaya gitti bilgisayar, RAM ve PSU degistirdiler, diger firmalar BIOS ayari yapildi dedi ama bir türlü cözüm bulamiyorum. Yardim edebilecek var mı?
İslemci: Ryzen 7 9800x3D.
Anakart: TUF Gaming 850 m
RAM: Corsair 32 GB 30 CL.
Ekran kartı: 9070 XT taici ASRock.
PSU: 1000 watt MSI.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam BIOS da hizlı menü var tam hatırlamıyorum ama direk BIOS bölümünü beklemeden geçiş yapıyor bende i5 14500 var oda 1 dakikada açılıyordu şimdi 15 saniyede açılıyor. Bakayım benim anakart Gigabyte ama UEFI modu bir şeye alıyorduk bakayım 2 dakika.

Size zahmet bakabilir misiniz bir de simdi fark ettim EXPO kapattim bilgisayar hizli açıldı hiç sorunsuz ama aktif edince 1 dakikada aciliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bastan beri zaten EXPO acikti bilgisayardan hiç oynamadim o ayarla ilk toplandiginda ayarladilar halada acik şu anda

EXPO 1 EXPO 2 modu var BIOS'ta EXPO 1'e alıp deneyin isterseniz RAM'ları

Size zahmet bakabilir misiniz bir de simdi fark ettim EXPO kapattim bilgisayar hizli açıldı hiç sorunsuz ama aktif edince 1 dakikada aciliyor

Tamam işte o sorun problem değil bilgisayar RAM'ları aynı MHz çalıştırmak için geç açılıyor bende de öyle EXPO 1 de iken 4 5 saniyede EXPO 2 de iken 15 saniye sürüyor

EXPO 1 EXPO 2 modu var BIOS'ta EXPO 1'e alıp deneyin isterseniz RAM'ları.

Tamam işte o sorun problem değil bilgisayar RAM'ları aynı MHz çalıştırmak için geç açılıyor bende de öyle EXPO 1 de iken 4 5 saniyede EXPO 2 de iken 15 saniye sürüyor.

1 dakika açılma süresine bir şey diyemem ama benim sistemim
RX 7800 XT.
Ryzen 5 7600X
ASUS Prime B650M R
Kingston 16 GB 4600MHz RAM.

EXPO aktif etmesem bu sekilde kalsa bir zarari olur mu sisteme?

Sanmıyorum taş çatlasın 10 FPS daha fark eder açıkken ahım şahım bir özelliği yok bence.

ASUS anakartlarda RAM ayarlarının olduğu yerde Memory Context Restore var. Açıksa kapatın kapalıysa açın. 5 dakika yerine 20-30 saniyede açılacaktır (hangisi daha hızlıydı onu hatırlamıyorum deneyin.).

Technopat Haberler

Geri
Yukarı