Çözüldü R7 9800x3D FurMark testinde 95 derece olması normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Her stres testinin farklı çalışma ilkesi var, işlemci aynı yükü daha doğrusu işlemi uygulamıyorlar, AIDA64 özelinde bu sorun doğal, muhtemelen fpu zorlamıştır, bu durum size günlük kullanımda bir sorun çıkarmaz, genel olarak OCCT'de stabil ise sorun yoktur.

Tamamdır hocam o zaman -25 de kullanmaya devam ediyorum oyunlarda çok ısınmıyor zaten -30 da oyunlarda da sıkıntı çıkartmaz dediniz ama sınırda olması kafamı kurcalıyor -25 de sıcaklıklar yeteri derecede iyi, sağ olun.

Bilemiyorum. Belki de arkadaşın dediği gibi montaj hatası mı oldu acaba? Anakartı 2.el aldım demişsin belki de pinlerine zarar verdi ilk sahibi, ne bileyim bir sürü ihtimal var da, öncelikle diğer arkadaşın dediği işlemi yap istersen. Nasıl yapacağını yazmıştı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de aynı işlemciden aldım yerine oturttum ama kitlerken bayağı kastı. Boşta 43 45 derece arası sürekli. Acaba yanlış takma ihtimalim olabilir mi?

Tamamdır hocam o zaman -25 de kullanmaya devam ediyorum oyunlarda çok ısınmıyor zaten -30 da oyunlarda da sıkıntı çıkartmaz dediniz ama sınırda olması kafamı kurcalıyor -25 de sıcaklıklar yeteri derecede iyi, sağ olun.
İşlemciyi takarken zorlanma oldumu ben takarken kastı biraz sanki.

Ben de aynı işlemciden aldım yerine oturttum ama kitlerken bayağı kastı. Boşta 43 45 derece arası sürekli. Acaba yanlış takma ihtimalim olabilir mi?

İşlemciyi takarken zorlanma oldu mu ben takarken kastı biraz sanki.

Hocam işlemcide bir hareket olmadıda çubuğu çok bastırmak gerekiyor oda normal bence.

Hocam işlemcide bir hareket olmadıda çubuğu çok bastırmak gerekiyor oda normal bence.
Yerine iyi oturttum ama video izleyince milimetrik bir hata olduğu için acaba mı dedim.

Thermalright Phantom spirit 120 SE soğutucu kullanıyorum boşta iken 42 - 45 arası geziyor sıcaklık sizin kaçta?

Kasa da Phanteks XT Pro Ultra modeli soğutması sağlam ve geniş diye aldım.

Yerine iyi oturttum ama video izleyince milimetrik bir hata olduğu için acaba mı dedim.

Thermalright Phantom Spirit 120 SE soğutucu kullanıyorum boşta iken 42 - 45 arası geziyor sıcaklık sizin kaçta?

Kasa da Phanteks XT Pro Ultra modeli soğutması sağlam ve geniş diye aldım.

Hocam boştaki sıcaklıklara çok bakmadımda OCCT'de 87'yi geçmiyor full yük altında, oyunlarda Max 75 gördüm.

Ben BIOS'tan yaptım ama Ryzen masterdende yapabilirsiniz diye biliyorum, ben ayar yapmadan önce 95 dereceye kadar çıkıyordu hocam OCCT testinde.
Hocam benim sistem şu şekil de hangi ayar yada ne yapmam gerekiyor tam olarak adım adım anlatma şansınız olursa sevinirim.
Smart Access de ne yaptıysam açamadım.

Monitör : Samsung oled 240hz 2k
Anakart : Msi x670e gaming plus wifi
İşlemci : 9800x3d box
Ram : Xpg lancer 6400mhz cl32
Gpu : Sapphire 9070xt Nitro+
Psu : Fsp vita 1000w
İşlemci soğutucu : Thermalright Phantom spirit 120
Ssd : Kingston renegade 1tb
Kasa : Phanteks XT Pro Ultra

Dosya Ekleri

• DH_1747771901918.jpg