R7 9800X3D RTX 4070Ti sistem toplama tavsiyesi

5080'i bekleyin. Testleri bir görelim. Sızan testler pek iç açıcı değil gibi ama yine de beklemekte fayda var. 30 Ocakta çıkış yapacak. Aceleniz var ise RTX 4080 Super'li bir kasa toplayabiliriz.
Ben biraz şöyle bir mantık yürüttüm; eğer bu 5000 serisi kartlar, güzel bir performansla benchmark testlerinde ilk sıralara yerleşirse, bunlara ulaşmak mümkün olmayacak. Hem stok durumlarından hem de fiyatından. Ama testlerden sonra bir fiyasko yaşanırsa, bu sefer de 4000 serisi ekran kartlarına yönelecek herkes ve bu sefer de 4000 serisi ekran kartlarının fiyatları artacak. O yüzden çok beklemek istemedim 5000 serisini. Bilmiyorum yanlış mı yapıyorum ama.

Ben biraz şöyle bir mantık yürüttüm; eğer bu 5000 serisi kartlar, güzel bir performansla benchmark testlerinde ilk sıralara yerleşirse, bunlara ulaşmak mümkün olmayacak. Hem stok durumlarından hem de fiyatından. Ama testlerden sonra bir fiyasko yaşanırsa, bu sefer de 4000 serisi ekran kartlarına yönelecek herkes ve bu sefer de 4000 serisi ekran kartlarının fiyatları artacak. O yüzden çok beklemek istemedim 5000 serisini. Bilmiyorum yanlış mı yapıyorum ama.
5080'in çıkışına 6 gün kaldı. Beklenir mi? Şahsen beklerdim.

850W ideal hocam hatta fazla bile en az 750W öneriliyor zaten. Kasadaki PSU'yu sonradan değiştirirsin ama gerek yok bence yeterli bayağı. 9800x3D için yeterli seçtiğin soğutucu. X870P yeterli olur.

İnternet işini zaten kablo çekerek halledersiniz. Bluetooth dongle ile Bluetooth sorununu çözersin.

Sanırım özelleştirmeler ile 106K civarı tutuyor sistem.
113K ya geldi sizin dediğiniz gibi özelleştirdikten sonra.

1737726542442.png

Aynı dediğiniz gibi özelleştirdim ve hem işlemcisiyle hem de ekran kartıyla tam istediğim bir kasa oldu şuanda. Bunun için teşekkür ederim ama aklıma bir iki soru takıldı. Bilmediğimden sormak istiyorum. Ben bu dediğiniz gibi sistemi topladığım zaman, diyelim ki 2 sene sonra 5000 serisi ekran kartı almak istedim, 850W lık güç yetecek midir? Çünkü anladığım kadarıyla seçtiğim FSP kasanın kendi üzerinde güç kaynağı var. Bunu değiştirebiliyor muyum mesela sonradan? bir de soğutucuyu "Thermalright Aqua Elite 360mm" olarak seçtim. 9800x3D de ısınma sorunlarını giderdiler diyordu çoğu insan ama yine de fazla soğutmaktan zarar gelmez herhalde.
Bir de, X870-P'de, wifi ve bluetooth görünmüyor ama çok da büyük bir eksi değildir sanırım. Yani harici olarak wifi ve bluetooth alıp takarım kasaya. Seçenek olsaydı wifi modelini seçmeyi isterdim ama internet sitesinde seçenek sunmuyor kasayı özelleştirirken.
X870-p de wifi ve Bluetooth var.

Bu siteden seçtiğim anakartta yok hocam. İki modeli varmış bunun, bir "X870-P" bir de "X870-P WIFI". Özelleştirdiğim anakart modeli, wifi ve bluetooth olmayanı.
Hee evet Asus'muş benim aklım MSI'a gitti. Asus'un öyle bir şeyi var ya evet. Hocam bu bütçede toplama daha mantıklı ya. Son bütçeniz nedir? Size fikir açısından toplama bir şey yapalım. O bütçede cl38 Ram falan çok olmamış hocam ya. Sıvı soğutucuda o bütçenin hakkı değil bence.

Hee evet Asus'muş benim aklım MSI'a gitti. Asus'un öyle bir şeyi var ya evet. Hocam bu bütçede toplama daha mantıklı ya. Son bütçeniz nedir? Size fikir açısından toplama bir şey yapalım. O bütçede cl38 Ram falan çok olmamış hocam ya. Sıvı soğutucuda o bütçenin hakkı değil bence.
Hocam 120K bütçe ayırdım bu işe. Şuanda kadar aklımdaki net donanımlardan biri AMD 9800x3D biri de RTX 4080 Super. Bunların üzerine her türlü önerilere açığım. R.J. Fischer arkadaş da sağolsun şu aşağıdaki bilgisayarı oluşturduk ama dediğim gibi başka fikirlere de açığım.

1737730274669.png

@R.J. Fischer hocamın eline koluna sağlık güzel toparlatmış. Bende toplama bir alternatif öneriyim aklınızda bulunur.

CPU: 9800x3d
GPU: 4080super
Anakart: MSI pro x870-p wıfı (Bluetoothlu)
Ram: Xpg lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
Ssd: Samsung 990 pro 2tb
Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360
PSU: FSP Hydro G Pro 1000w gold Full moduler
Kasa: Cooler Master Masterbox 600

Not: 114.500 TL tutuyor her parça üst seviye. Sıvı Soğutucu ödüllere doyamayan herkesin çok memnun kaldığı ürün ama radyatörü kalın o yüzden her kasaya uymuyor. Ben uyumlu olduğunu hatırladığım kasayı koydum. Siz yine uyumlu kasaları araştırıp zevkinize göre seçim yapabilirsiniz.

@R.J. Fischer hocamın eline koluna sağlık güzel toparlatmış. Bende toplama bir alternatif öneriyim aklınızda bulunur.

CPU: 9800x3d
GPU: 4080super
Anakart: MSI pro x870-p wıfı (Bluetoothlu)
Ram: Xpg lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
Ssd: Samsung 990 pro 2tb
Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360
PSU: FSP Hydro G Pro 1000w gold Full moduler
Kasa: Cooler Master Masterbox 600

Not: 114.500 TL tutuyor her parça üst seviye. Sıvı Soğutucu ödüllere doyamayan herkesin çok memnun kaldığı ürün ama radyatörü kalın o yüzden her kasaya uymuyor. Ben uyumlu olduğunu hatırladığım kasayı koydum. Siz yine uyumlu kasaları araştırıp zevkinize göre seçim yapabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Ama bunları tek bir siteden bulmak zor. Yani bir iki masaüstü bilgisayar toplama sitesinde denedim, ya ekran kartı yok ya anakart yok. Bunları tek tek almam gerekecek farklı yerlerden. Hiç bilmeyen birisi olarak umarım montajını kendim yapabilirim. Yoksa kutuları üst üste koyup izlerim :).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı