Şimdilik 5000 serisi kartları beklemeye karar verdim. Hatta bugün fiyatları belli olmuş diye haber okudum. 4070 Ti Super'ya da 4080 Super alacağıma, 5000 serisi almak daha mantıklı gibi. Tabii gerçek testleri de beklemekte fayda var. Parçalara karar verdikten sonra son bir yazarım tekrar. Konu açıkta kalmasın, faydalanmak isteyen de faydalanmış olur. Nasip olur da toplayıp satın alırsam, deneyimlerimi de paylaşırım buradan.
Arkadaşlar, sanırım nihai kararımı verdim. Sipariş vermeden önce son kez size yazayım dedim. Belki benim gözden kaçırdığım bir konu vardır ve uyarırsınız diye. Maddi durumdan kaynaklı olarak 5080 ekran kartı bu sene hayal oldu. Aynı şekilde 4080 Super'ler de. Belki ileride yükseltebilirim ama şimdilik değil. Bu yüzden de şöyle bir sistem kurdum. Bu sistemi, hem 4-5 sene üzmeden idare etsin hem de ileriye dönük yükseltmelere de uygun olsun istedim. Alacağım sistemler şu şekilde;
Anakart: MSI MPG X670E Carbon Wi-Fi
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D.
Ekran kartı: MSI RTX 4070 Ti Super Gaming X Slim.
RAM: Corsair Vengeance RGB 32 (1x16) 6000 MHz CL30.
SSD: Samsung 990 Pro 2 TB.
Sıvı soğutucu: MSI MAG CoreLiquid e360.
Kasa: MSI MPG Gungnir 300r airflow.
PSU: FSP Hydro G PRO 1000W 80+ Gold.
PSU çok fazla buna evet ama daha düşük güçte moduler FSP marka PSU bulamadım. O yüzden bunu tercih ettim. Hem de ileride PSU değiştirmekle uğraşmak istemiyorum. Ekran kartı için de Galax'ın 4070 Ti Super ürününe baktım ama hem çok büyük hem de zaten taksitli fiyatı yukarıdaki ekran kartına denk geliyor.
Birbirleriyle ilgili ya da bireysel olarak sorun olan bir donanım varsa yazar mısınız? Bu hafta siparişlerini geçip, kendim bir şekilde toplamaya çalışacağım.