R7 9800X3D RTX 4070Ti sistem toplama tavsiyesi

Çok teşekkür ederim. Ama bunları tek bir siteden bulmak zor. Yani bir iki masaüstü bilgisayar toplama sitesinde denedim, ya ekran kartı yok ya anakart yok. Bunları tek tek almam gerekecek farklı yerlerden. Hiç bilmeyen birisi olarak umarım montajını kendim yapabilirim. Yoksa kutuları üst üste koyup izlerim :).
Hocam eğer toplamayı bilen tanıdığınız varsa yardım isteyin. Güvendiğiniz bir bilgisayarcıya da toplattırabilirsiniz.

Hocam eğer toplamayı bilen tanıdığınız varsa yardım isteyin. Güvendiğiniz bir bilgisayarcıya da toplattırabilirsiniz.
Şimdilik 5000 serisi kartları beklemeye karar verdim. Hatta bugün fiyatları belli olmuş diye haber okudum. 4070 ti super ya da 4080 super alacağıma, 5000 serisi almak daha mantıklı gibi. Tabi gerçek testleri de beklemekte fayda var. Parçalara karar verdikten sonra son bir yazarım tekrar. Konu açıkta kalmasın, faydalanmak isteyen de faydalanmış olur. Nasip olur da toplayıp satın alırsam, deneyimlerimi de paylaşırım buradan. :)

Arkadaşlar, sanırım nihai kararımı verdim. Sipariş vermeden önce son kez size yazayım dedim. Belki benim gözden kaçırdığım bir konu vardır ve uyarırsınız diye. Maddi durumdan kaynaklı olarak 5080 ekran kartı bu sene hayal oldu. Aynı şekilde 4080 Super'ler de. Belki ileride yükseltebilirim ama şimdilik değil. Bu yüzden de şöyle bir sistem kurdum. Bu sistemi, hem 4-5 sene üzmeden idare etsin hem de ileriye dönük yükseltmelere de uygun olsun istedim. Alacağım sistemler şu şekilde;

Anakart: MSI MPG X670E Carbon WIFI
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D
Ekran Kartı: MSI RTX 4070 Ti Super Gaming x Slim
Ram: Corsair Vengeance RGB 32 (1x16) 6000 MHz CL30
SSD: Samsung 990 PRO 2 TB
Sıvı Soğutucu: MSI MAG Coreliquid E360
Kasa: MSI MPG Gungnir 300R Airflow
PSU: FSP Hydro G Pro 1000W 80+ Gold

PSU çok fazla buna evet ama daha düşük güçte moduler FSP marka PSU bulamadım. O yüzden bunu tercih ettim. Hem de ileride PSU değiştirmekle uğraşmak istemiyorum. Ekran kartı için de GALAX'ın 4070 Ti Super ürününe baktım ama hem çok büyük hem de zaten taksitli fiyatı yukarıdaki ekran kartına denk geliyor.

Birbirleriyle ilgili ya da bireysel olarak sorun olan bir donanım varsa yazar mısınız? Bu hafta siparişlerini geçip, kendim bir şekilde toplamaya çalışacağım.

Son düzenleme:
Şimdilik 5000 serisi kartları beklemeye karar verdim. Hatta bugün fiyatları belli olmuş diye haber okudum. 4070 ti super ya da 4080 super alacağıma, 5000 serisi almak daha mantıklı gibi. Tabi gerçek testleri de beklemekte fayda var. Parçalara karar verdikten sonra son bir yazarım tekrar. Konu açıkta kalmasın, faydalanmak isteyen de faydalanmış olur. Nasip olur da toplayıp satın alırsam, deneyimlerimi de paylaşırım buradan. :)

Arkadaşlar, sanırım nihai kararımı verdim. Sipariş vermeden önce son kez size yazayım dedim. Belki benim gözden kaçırdığım bir konu vardır ve uyarırsınız diye. Maddi durumdan kaynaklı olarak 5080 ekran kartı bu sene hayal oldu. Aynı şekilde 4080 Super'ler de. Belki ileride yükseltebilirim ama şimdilik değil. Bu yüzden de şöyle bir sistem kurdum. Bu sistemi, hem 4-5 sene üzmeden idare etsin hem de ileriye dönük yükseltmelere de uygun olsun istedim. Alacağım sistemler şu şekilde;

Anakart: MSI MPG X670E Carbon WIFI
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D
Ekran Kartı: MSI RTX 4070 Ti Super Gaming x Slim
Ram: Corsair Vengeance RGB 32 (1x16) 6000 MHz CL30
SSD: Samsung 990 PRO 2 TB
Sıvı Soğutucu: MSI MAG Coreliquid E360
Kasa: MSI MPG Gungnir 300R Airflow
PSU: FSP Hydro G Pro 1000W 80+ Gold

PSU çok fazla buna evet ama daha düşük güçte moduler FSP marka PSU bulamadım. O yüzden bunu tercih ettim. Hem de ileride PSU değiştirmekle uğraşmak istemiyorum. Ekran kartı için de GALAX'ın 4070 Ti Super ürününe baktım ama hem çok büyük hem de zaten taksitli fiyatı yukarıdaki ekran kartına denk geliyor.

Birbirleriyle ilgili ya da bireysel olarak sorun olan bir donanım varsa yazar mısınız? Bu hafta siparişlerini geçip, kendim bir şekilde toplamaya çalışacağım.
MSI sıvı soğutucular hakkında iyi şeyler duymadım. Ürünü iyice bir araştırın bence.

MSI sıvı soğutucular hakkında iyi şeyler duymadım. Ürünü iyice bir araştırın bence.
Siz yorum yaptıktan sonra araştırdım. Modelini değiştirdim "MSI MAG CORELIQUID I360 360 mm" sıvı soğutucusunu aldım. Aslında başka daha performanslı olan soğutucular vardı ama, bilmeden tüm markaları MSI olarak seçmişim. Bu da MSI olsun diye aldım açıkcası. Siparişleri de verdim hocam. Bir tek RAM kaldı siparişini vermediğim. Onda da RGB siz bir RAM bakıyorum. Varsa öneriniz, siparişte son noktayı koyalım.

Siz yorum yaptıktan sonra araştırdım. Modelini değiştirdim "MSI MAG CORELIQUID I360 360 mm" sıvı soğutucusunu aldım. Aslında başka daha performanslı olan soğutucular vardı ama, bilmeden tüm markaları MSI olarak seçmişim. Bu da MSI olsun diye aldım açıkcası. Siparişleri de verdim hocam. Bir tek RAM kaldı siparişini vermediğim. Onda da RGB siz bir RAM bakıyorum. Varsa öneriniz, siparişte son noktayı koyalım.
Patriot viper ddr5 2x16 32b 6000mhz cl30 önerebilirim. Fiyatı da uygundur. RGB'siz hocam. Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.

Patriot viper ddr5 2x16 32b 6000mhz cl30 önerebilirim. Fiyatı da uygundur. RGB'siz hocam. Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
Hocam, dediğiniz RAM bu mu?
"Patriot Viper Venom PVV532G600C30K 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram"
MSI sitesinden MSI MPG X670E Carbon WIFI için uyumluluğa baktım. Uyumluluk listesinde çıkmıyor.

Uyumlu RAM olarak 2 tane bulabildim. Aslında var da, baya stabil çalışmıyor diye yorum yapmışlar. Memnun olarak kullanılan 2 tane bulabildim.

Birisi; Kingston 6400 MT/s CL32 2x16GB KF564C32BBEK2-32TR
Burada, uyumluluğı kontrol ettiğimde de çıkmıyor ama model numarasındaki son "TR" yazmadığım zaman uyumluluk listesinde çıkıyor. Anlamadım çok.

Diğeri de; G.SKILL Triden Z5 NEA 32GB 6000 CL30 (2x16GB) 6000J3038F16Gx2-TZ5N
Bu RAM de uyumluluk listesinde var.

Karar vermedim açıkacası. Birisi 6400 MT/s hızında ama gecikme süresi CL32. Diğeri de 6000 hızında ama gecikme süresi CL30.

Valla hangisi problem çıkartmayacaksa alacam artık. Kaç aydır teknoloji içerisinde boğuldum. Çok zormuş PC toplamak. :D

Son düzenleme:
Hocam, dediğiniz RAM bu mu?
"Patriot Viper Venom PVV532G600C30K 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram"
MSI sitesinden MSI MPG X670E Carbon WIFI için uyumluluğa baktım. Uyumluluk listesinde çıkmıyor.

Uyumlu RAM olarak 2 tane bulabildim. Aslında var da, baya stabil çalışmıyor diye yorum yapmışlar. Memnun olarak kullanılan 2 tane bulabildim.

Birisi; Kingston 6400 MT/s CL32 2x16GB KF564C32BBEK2-32TR
Burada, uyumluluğı kontrol ettiğimde de çıkmıyor ama model numarasındaki son "TR" yazmadığım zaman uyumluluk listesinde çıkıyor. Anlamadım çok.

Diğeri de; G.SKILL Triden Z5 NEA 32GB 6000 CL30 (2x16GB) 6000J3038F16Gx2-TZ5N
Bu RAM de uyumluluk listesinde var.

Karar vermedim açıkacası. Birisi 6400 MT/s hızında ama gecikme süresi CL32. Diğeri de 6000 hızında ama gecikme süresi CL30.

Valla hangisi problem çıkartmayacaksa alacam artık. Kaç aydır teknoloji içerisinde boğuldum. Çok zormuş PC toplamak. :D
6000mhz alın hocam. Uclk:mclk 1:1 oran için. Amd resmi açıklaması sweet spot 6000mhz.

Şimdilik 5000 serisi kartları beklemeye karar verdim. Hatta bugün fiyatları belli olmuş diye haber okudum. 4070 Ti Super'ya da 4080 Super alacağıma, 5000 serisi almak daha mantıklı gibi. Tabii gerçek testleri de beklemekte fayda var. Parçalara karar verdikten sonra son bir yazarım tekrar. Konu açıkta kalmasın, faydalanmak isteyen de faydalanmış olur. Nasip olur da toplayıp satın alırsam, deneyimlerimi de paylaşırım buradan. :)

Anakart: MSI MPG X670E Carbon Wi-Fi
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D.
Ekran kartı: MSI RTX 4070 Ti Super Gaming X Slim.
RAM: Corsair Vengeance RGB 32 (1x16) 6000 MHz CL30.
SSD: Samsung 990 Pro 2 TB.
Sıvı soğutucu: MSI MAG CoreLiquid e360.
Kasa: MSI MPG Gungnir 300r airflow.
PSU: FSP Hydro G PRO 1000W 80+ Gold.

PSU çok fazla buna evet ama daha düşük güçte moduler FSP marka PSU bulamadım. O yüzden bunu tercih ettim. Hem de ileride PSU değiştirmekle uğraşmak istemiyorum. Ekran kartı için de Galax'ın 4070 Ti Super ürününe baktım ama hem çok büyük hem de zaten taksitli fiyatı yukarıdaki ekran kartına denk geliyor.

Alacağınız ekran kartının üzerine 10 bin TL eklediğinizde 5080 fiyatına geliyorsunuz. Bence biraz diğer donanımları kısarak falan bu 10 bin TL bir şekilde çıkardı bir yerden.

Alacağınız ekran kartının üzerine 10 bin TL eklediğinizde 5080 fiyatına geliyorsunuz. Bence biraz diğer donanımları kısarak falan bu 10 bin TL bir şekilde çıkardı bir yerden.
Ekran kartını 44K'ya aldım hocam. En yakın 5080 65K maalesef :(. Artık seneye ucuzlarsa bir şekilde yükseltirim. Biraz araştırma yaptım, 7800x3D ile 5080 dar boğaz da oluşturmuyormuş. Sistem yükseltmeye müsait gibi. Umarım nasip olur, Bakalım.

6000mhz alın hocam. Uclk:mclk 1:1 oran için. Amd resmi açıklaması sweet spot 6000mhz.
Hocam tavsiye için çok teşekkürler. Dediğiniz gibi 6000mhz olanından verdim siparişi. Bugün tüm parçalar geliyor kargo ile. İlk defa bir bilgisayar kasası toplayacağım. Dikkat etmem gereken püf noktalar var mıdır? İnternetten onlarca video izlemeye çalıştım ama yine de danışmak istedim. Açıkçası biraz gözümü korkutuyor. Daha önce böyle bir tecrübem yok dediğim gibi.

En yakın 5080 65k maalesef :(.

1739265005355.png

7800x3D ile ne darboğazı :D 5090 ile bile darboğaz yapamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı