R7 9800X3D RTX 4070Ti sistem toplama tavsiyesi

Eki Görüntüle 2421184

7800x3D ile ne darboğazı 5090 ile bile darboğaz yapamaz.
Güzel bir işlemci o zaman kendisi . 2-3 sene sonra ekran kartı yükseltmek istediğimde ideal bir pc seçimi olmuş demek ki. Gerçi bu sistemin çok rahat 5-6 sene götüreceğini düşünüyorum.

Herkese selamlar tekrardan. Acil yardımınıza ihtiyacım var dostlar.

Tüm donanımlar elime ulaştı ve dün itibari ile bilgisayarı kendim topladım. Windows'u da kurdum. Fakat sanırım büyük bir sorunum var ve ne olduğunu anlamadım. Bilgisayar boşta çalışırken, CPU sıcaklığı 50-55 derecelerde geziyor ve daha sonra 35-40 derecelere iniyor. Ama bu sürekli oluyor. Hiç bir işlem yapmasam bile masaüstünde kendi halinde sürekli böyle. Ya da bir program yüklerken 65-70 derecelere çıkıyor. Mesela deneme amaçlı The Long Dark oyununu açayım dedim, oyun başlangıç ekranında fare imleci bile dondu. MSI Center'dan baktığımda işlemci 79 dereceye çıktı (79 dan sonra sanırım dereceyi göstermiyor çünkü sabit olarak 79 gösterdi).

İlk aklıma gelen pompa ve radyatör fanlarının bağlantıları oldu. Sıvı soğutma pompasından çıkan kabloyu PUMP_FAN1'e, radyatör fanlarından çıkan kabloyu da CPU_FAN1'e bağladım. Kasanın ön üç ve arka egzoz fanları için kullanılan kabloyu da SYS_FAN1'e bağladım. Sanırım doğru bir bağlantı.

Termal macunu da, herkesin dediği şekilde abartmadan işlemcinin üzerine sürüp, pompayı işlemcinin üzerine monte ettim. Dört köşesindeki vidalarını da elimde sıkabildiğim kadar sıktım. Termal macun için görseli aşağıda paylaşıyorum. Az mı olmuş sizce? ya da sorun başka bir yerde mi? Kullandığım termal macun "Arctic MX-4". Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum dostlar.

Edit: BIOS güncellemesi yaptım, pompanın vidalarını çok az daha sıktım, şimdilik bir problem görünmüyor. Konuyu açtım, en azından hangi malzemelerle hangi sistemleri topladım, onları söyleyerek konuyu kapatayım. Bilgisayar toplamak için fikir arayan arkadaşlara da yardımcı olur umarım. Tavsiye veren herkese de teşekkür ederim.

Anakart: MSI MPG X670E Carbon Wifi
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D
Ekran Kartı: MSI 4070 Ti Super Gaming x Slim
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo (2x16GB) 6000 MTs, CL30
Sıvı Soğutucu: MSI MAG Coreliquid I360
PSU: FSP Hydro G PRO 1000W 80+ Gold
SSD: Samsung 990 PRO PCIe 4.0 M.2 2TB
Kasa: MSI MPG Gungnir 300R Airflow

Şuanda topladığım bilgisayardan çok memnunum. Umarım daha iyileri sizlere nasip olur. Sevgiler.

Dosya Ekleri

• Macun.jpg
    161,3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…