R7 9800x3D - RX 9070 XT sistem nasıldır?

morteux1942

Femtopat
Sapphire RX 9070 XT Pulse 11348-03-20G 256 bit GDDR6 16 GB ekran kartı.

G.Skill Trident Z Z5 RGB F5-6400J3239G16GX2-TZ5rk 32 GB (2x16) DDR5 6400 MHz CL32 RAM.

MSI Pro B650M-B AMD AM5 DDR5 Micro ATX anakart.

Cougar poseidon Elite ARGB 360.

AMD Ryzen 7 9800x3D.

Gigabyte GP-UD1000GM PG5 1000W Power Supply.

Crucial P3 Plus CT1000P3pssd8 1 TB 3D NAND gen 4 NVMe PCI-e M.2 SSD.

Bilgisayarlar hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. Birkaç kişiden ve ChatGPT'den yardım alarak böyle bir şey yaptım. Ne kadar iyi ne kadar kötü gram bilgim yok. Parçaların hepsini neredeyse yurt dışından alacağım için Türkiye fiyatlarından daha ucuza denk gelecek.

Sistemde neler eksik, neler yapılabilir vs. cevaplarınızı bekliyorum. (kasa bilerek koymadım bu parçalara uygun rahat olabilecek kasa araştırıyorum biliyorsanız siz de yazabilirsiniz.) Sistemi genel olarak oyunlarda kullanacağım.

Parçalar birbiri ile uyumlumu ve tek tek alıp taksam performans ve güç kaybı gibi durumlar yaşanır mı?

Son düzenleme:

G.Skill Trident Z Z5 RGB F5-6400J3239G16GX2-TZ5rk 32 GB (2x16) DDR5 6400 MHz CL32 RAM.

AMD Ryzen 7 9800x3D.

Bilgisayarlar hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. Birkaç kişiden ve ChatGPT'den yardım alarak böyle bir şey yaptım. Ne kadar iyi ne kadar kötü gram bilgim yok. Parçaların hepsini neredeyse yurt dışından alacağım için Türkiye fiyatlarından daha ucuza denk gelecek.

Sistemde neler eksik, neler yapılabilir vs. cevaplarınızı bekliyorum. (kasa bilerek koymadım bu parçalara uygun rahat olabilecek kasa araştırıyorum biliyorsanız siz de yazabilirsiniz.) Sistemi genel olarak oyunlarda kullanacağım.

Parçalar birbiri ile uyumlumu ve tek tek alıp taksam performans ve güç kaybı gibi durumlar yaşanır mı?
Butceniz ne kadar?

Ek olarak o anakart yetmez. Islemci TDP'si yuksek, VRM sogutmalari daha iyi olmali. SSD de ben de aynisini aldim ama sonradan ogrendim ki ayni fiyata cok daha iyileri de varmis. Bir arkadas vardi, bu konulardan anliyormus gibi gelmisti bana. Bulup etiketleyecegim o size SSD onerisi yapsin.

@kxy hocam bir el atabilir misiniz?

Son düzenleme:

AMD Ryzen 7 9800x3D.

Parçalar birbiri ile uyumlu mu ve tek tek alıp taksam performans ve güç kaybı gibi durumlar yaşanır mı?

Anakart degisebilir, anakartin yetmemesinden ziyade pro serisi anakartlar isiniyor. RAM olarak daha iyi secenekler var, SSD degismeli kesinlike, sivi sogutmada daha uyguna denk urunler var, PSU daha uyguna denk kalitede urunler var. Bütçe nedir tam olarak?

Anakart degisebilir, anakartin yetmemesinden ziyade Pro serisi anakartlar isiniyor. RAM olarak daha iyi secenekler var, SSD degismeli kesinlike, sivi sogutmada daha uyguna denk urunler var, PSU daha uyguna denk kalitede urunler var. Bütçe nedir tam olarak?

75.000

Anakart degisebilir, anakartin yetmemesinden ziyade Pro serisi anakartlar isiniyor. RAM olarak daha iyi secenekler var, SSD degismeli kesinlike, sivi sogutmada daha uyguna denk urunler var, PSU daha uyguna denk kalitede urunler var. Bütçe nedir tam olarak?

Dediğiniz şekilde fiyatı çok arttırmayacak öneri yapabilir misiniz?

@kxy

Son düzenleme:
75.000

Dediğiniz şekilde fiyatı çok arttırmayacak öneri yapabilir misiniz?

@kxy

SSD Kioxia Exceria Pro veya Kingston Renegade yapılsın.

anakart:

bu ürün yapılabilir. VRM olarak oldukça yüksek.

PSU olarak 850w sisteme yetecektir.

bunlarada bakılabilir:

RAM olarak 6000 MHz üstü pek stabil değil. 6000 MHz CL30 bir RAM bakmanız daha iyi olur.

Sıvı soğutma olarak Enermax ve Thermalright'ın ürünlerine bakın bu bütçede. Eğer alacağınız kasa radyatör olarak Arctic Liquid Freezer III 360mm'nin radyatör kalınlığına uyuyorsa ona bakın kesinlikle.

Atladığım bir yer varsa söyleyin.

Pek F/P bir model degil sizin attiginiz model hocam o yuzden digerlerini onerdim. Şu an iyidir evet.

Hocam zaten yurt dışından parçaları alacağım için çok da F/P olmasına gerek kalmıyor bence. Zaten normalden daha ucuza denk gelecek. O yüzden bir sorun göremiyorum. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

CPU: 7800x3D
GPU: 9070xt
Anakart: Gigabyte B650 Eagle AX
Ram: XPG Lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
SSD: Samsung 990 PRO 1TB
Sıvı Soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm
PSU: Enermax Revolution 1200W
Kasa: Zoko Amiral DK431

Technopat Haberler

Geri
Yukarı