R7 9800x3D sistem için 4070 Ti Super vs 5070 Ti

Bütçe
100k

Zagabua

Zeptopat
Daha fazla  
Uzun zamandir masaustu PC kullanmiyorum. Is sebebiyle 10 yildir da ekran karti olan laptopum bulunmuyor.
Oyun oynamayi ozledigim icin asagidaki sistemi toplamayi dusunuyorum.

34 inch 3440x1440 144Hz monitörüm var.
Fiyat 100-110k arasi oynuyor sanirim fiyatlar.
5070 Ti yerine 4070 Ti Super de mi almak daha iyidir?

• Islemci Ryzen 7 9800x3D.
  • Anakart MSI Pro B850-P wif.
  • Ekran karti Gainward GeForce RTX 5070 Ti.
  • RAM Patriot Viper (2x32 GB) Trident.
  • SSD Samsung 990 EVO Plus 1TB.
  • Sogutucu Lian Li Gahalad 2
  • PSU BitFenix. Bfg Gold 1000W 80Plus Gold.
  • Kasa+fan Lian Li Lancool 215.

Uzun zamandir masaustu PC kullanmiyorum. Is sebebiyle 10 yildir da ekran karti olan laptopum bulunmuyor.
Oyun oynamayi ozledigim icin asagidaki sistemi toplamayi dusunuyorum.

34 inch 3440x1440 144Hz monitörüm var.
Fiyat 100-110k arasi oynuyor sanirim fiyatlar.
5070 Ti yerine 4070 Ti Super de mi almak daha iyidir?

• Islemci Ryzen 7 9800x3D.
  • Anakart MSI Pro B850-P wif.
  • Ekran karti Gainward GeForce RTX 5070 Ti.
  • RAM Patriot Viper (2x32 GB) Trident.
  • SSD Samsung 990 EVO Plus 1TB.
  • Sogutucu Cooler Master Masterliquid ML360l.
  • PSU BitFenix. Bfg Gold 1000W 80Plus Gold.
  • Kasa+fan Lian Li Lancool 215.
Yok hocam en mantıklısı fiyatı normale gelince rx 9070 xt o 30k ve 5070ti gücünde.

Fiyat farki cok yuksek olmadigi taktirde 5070 Ti alinabilir.

Hem daha guncel bir ekran karti olmasi hem de Multi Frame Generation dedigimiz Oyun icerisinde aldiginiz saniye basina gosterilen kare hizini 3 kata kadar arttirabilme teknolojisi sebebiyle cok daha tatmin edebilecek bir kart oldugunu dusunuyorum.

Hocam, ben şahsi olarak ve etrafımdakilerin yaşadıklarına dayanarak söylüyorum: Intel/Nvidia duosundan vazgeçmeyin. Tamam, son çıkan bazı kart ve CPU'larda sorunlar çıkmış olabilir, fakat AMD’nin yazılımsal ve donanımsal yetersizliği sürekli sorun çıkartıyor. Mavi ekran, WattMan hatası, format atarken bile mavi ekran yemek vs. Bunlar en basit hatalar, öyle diyeyim. Hem benim başıma gelen hem de çevremin yaşadığı şeyler bunlar. Size verebileceğim tavsiye şudur ki, fiyatı ve performansı ne kadar iyi olursa olsun, AMD’den uzak durunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, ben şahsi olarak ve etrafımdakilerin yaşadıklarına dayanarak söylüyorum: Intel/Nvidia duosundan vazgeçmeyin. Tamam, son çıkan bazı kart ve CPU'larda sorunlar çıkmış olabilir, fakat AMD’nin yazılımsal ve donanımsal yetersizliği sürekli sorun çıkartıyor. Mavi ekran, WattMan hatası, format atarken bile mavi ekran yemek vs. Bunlar en basit hatalar, öyle diyeyim. Hem benim başıma gelen hem de çevremin yaşadığı şeyler bunlar. Size verebileceğim tavsiye şudur ki, fiyatı ve performansı ne kadar iyi olursa olsun, AMD’den uzak durunuz.
Oyun icin intel islemci mi?? Hocam kafaniz iyi galiba. Son 3 jenerasyon da AMD, Intel'e %40'a varan farklar atiyor. Hele ki 9000 serisinde render performansi da Intel'e gore yalnizca %9 geride.

Intel hem %48 daha fazla Watt cekiyor yuk altinda iken. Bu kadar yuksek guc cekmesi ayni zamanda isinmasina da sebep oluyor. Sogutmasi ayri bir dert yani.
Intel'in, AMD'nin 3d v-cache teknolojisini yakalamasi icin daha cok ekmek yemesi gerekiyor.

Bu sebeplerden oturu 9800x3d'nin alinmasi yonunde kesin bir oneride bulunuyorum.

Hocam ne alaka rx 7000 serisinde de yoktu 9000 de hiç yok zaten ayrıca en iyi işlemciler amd işlemciler ve neredeyse kusursuzlar.

Oyun icin intel islemci mi?? Hocam kafaniz iyi galiba. Son 3 jenerasyon da AMD, Intel'e %40'a varan farklar atiyor. Hele ki 9000 serisinde render performansi da Intel'e gore yalnizca %9 geride.

Intel hem %48 daha fazla Watt cekiyor yuk altinda iken. Bu kadar yuksek guc cekmesi ayni zamanda isinmasina da sebep oluyor. Sogutmasi ayri bir dert yani.
Intel'in, AMD'nin 3d v-cache teknolojisini yakalamasi icin daha cok ekmek yemesi gerekiyor.

Bu sebeplerden oturu 9800x3d'nin alinmasi yonunde kesin bir oneride bulunuyorum.
Hocam, isterse %50 fark olsun, AMD’nin stabil performansı yok hükmündedir. Yazılımsal ve donanımsal parça kalitesizliği ve yetersizliği, oyun oynarken mavi ekran yemene sebep olması, Windows işletim sistemine karşı uyumsuzluğu ve chipsetlerinin sürekli sorun çıkartmasına değmez. İstediğiniz kadar performanstan bahsedin, AMD ürünleri sorunludur. Hepsi defoludur.

Hocam, isterse %50 fark olsun, AMD’nin stabil performansı yok hükmündedir. Yazılımsal ve donanımsal parça kalitesizliği ve yetersizliği, oyun oynarken mavi ekran yemene sebep olması, Windows işletim sistemine karşı uyumsuzluğu ve chipsetlerinin sürekli sorun çıkartmasına değmez. İstediğiniz kadar performanstan bahsedin, AMD ürünleri sorunludur. Hepsi defoludur.
Hocam siz rx580 falan kullandınız herhalde bahsettiğiniz sorunlar 7000 serisinde ve 9000 serisinde hiç yok ayrıca amd işlemci kullanıyorum o kadar stabil ki her şeyden önde amd.

Hocam siz rx580 falan kullandınız herhalde bahsettiğiniz sorunlar 7000 serisinde ve 9000 serisinde hiç yok ayrıca amd işlemci kullanıyorum o kadar stabil ki her şeyden önde amd.
Ryzen 5 3600, 5600, 7600 hepsini 6 aylık dönemlerle kullandım. Ekran kartı olarak RX 5700 XT, 6650 XT ve 7700 XT kullandım. LoL oynarken bile mavi ekran yiyordum, Wallpaper Engine açıkken bile mavi ekran yiyordum. Şimdi i7 12700 ve RTX 4080 kullanıyorum, inanın bana bir kere bile ne mavi ekran ne de en ufak yazılımsal sorun yaşadım. Ki verdiğim örneklerin bir üst modellerini kullanan çevrem de aynı sorunu yaşadı. :)

Hocam, bakın isterseniz kullanıcı yorumlarına. Ben de şu an 7500F kullanıyorum, tek sorunu yok, yani stabil çalışıyor. Hem de yakın fiyatta olan Intel işlemcilere göre kat kat daha önde. 7800X3D alıp da memnun olmayan biri görmedim ben. Mesela benim işlemci 5K, sizin işlemci 10K ama çoğu oyunda benimki fark atıyor. 7000 ve üstü seri ekran kartı kullanıp da sürekli mavi ekran falan yaşayanı hiç duymadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı