R7 Pro 4570G sistem kapanıyor ve mavi ekran veriyor

1fatih1

Decapat
Katılım
18 Eylül 2021
Mesajlar
18
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung Evo
Anakart
Prime B550M-K
İşlemci
R7 Pro 4570G
Durduk yere bilgisayar kapanıyor veya Google da siteler çöküyor oyunlar kendi kendine kapanıyor oyun oynarken. Bazen de cızırtı sesi takılı kalıp PC reset atıyor kendine.
Bilgisayar yük altındayken de aynı değilken de.
 
Bu tür sorunlar güç kaynağı, ram, anakart veya işlemci kaynaklı olabilir. Soğutma yetersizliği varsa ısınmadan dolayı işlemci sorun yaratıyor olabilir. İşlemci üzerindeki haricinde ekran kartı var mı sistemde? PSU marka modeli nedir? Başlangıç adımı olarak işlemciyi sıkıştıran bir test yapın ve sıcaklıkları kontrol edin. Sonrasında bir ram testi yapabilirsiniz.
 
Bu tür sorunlar güç kaynağı, RAM, anakart veya işlemci kaynaklı olabilir. Soğutma yetersizliği varsa ısınmadan dolayı işlemci sorun yaratıyor olabilir. İşlemci üzerindeki haricinde ekran kartı var mı sistemde? PSU marka modeli nedir? Başlangıç adımı olarak işlemciyi sıkıştıran bir test yapın ve sıcaklıkları kontrol edin. Sonrasında bir RAM testi yapabilirsiniz.

Stress testi gibi testlere soktuk fakat hiçbir sıkıntı çıkmadı ve bilgisayar 35-36 derecede bile yapıyor fark etmiyor. Ayrı ekran kartım yok PSU modelini hatırlamıyorum kasayı açmam lazım fakat 750watt
 

Yeni konular

Geri
Yukarı