R9 270 Tam Performans Vermiyor

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar. Youtube'da R9 270 ile yapılmış testlere baktığımda ultra, 1920x1080 ayarlarda 90 fps alıyorsa kendi sistemimde 60 fps alıyorum.

Sistem özellikleri;

• Anakart; Asus P5QL-EM
  • Ekran Kartı; R9 270
  • İșlemci; İntel Core 2 Quad Q6600
  • Bellekler; Kingston 2x2 Gb 800 mhz cl6
  • Güç Kaynağı; High Power 500w +80
  • Monitor; Asus Flatron L1960SR (1280x1024)

Yapılan testlerle kendi sistemini karşılaştırmayı denedin mi? Ekran kartının tam performans verebilmesi için diğer bileşenlerin de performanslı olması gerekir. Sistem darboğaz yapıyorda olabilir.

Dikey Senkronizasyon açık olabilir ayarlardan kontrol et. Onun dışında oyunu oynarken alt+tab'dan işlemci kullanımına bakar mısın ? Sürekli % 100 ise dar boğaz olabilir.
Darboğaz olacağını sanmıyorum. Recep Baltaș işlemcimin R9 280 ile bile kullanabileceğimi söylemişti. Bu arada driver' ları Amd' nin sitesinden güncel olarak kurdum.

İnternet üzerinden Playcaw adlı programı bilgisayarını indirin kurun hocam. Programı açın ve bu sıkıntıyı yaşadıgınız oyunu açın. Sol köşede bazı degerler olacaktır. O degerlere bakarak o işlemci R9 280 ile mi sorunsuz kullanılır yoksa GTX750Tİ ile mi görmüş oluruz hep beraber. Q6600, FX4300 den daha düşük bir işlemci. R9 280 i FX4300 ucu ucuna beslerken; Q6600 ile darbogaz olmayacagını söylemek hayal olur. İnşallah ben haksızımdır şu SS leri atında hep beraber görelim. 4-5 tane farklı görüntülerde SS rica ediyorum sizden.

Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar. Youtube'da R9 270 ile yapılmış testlere baktığımda ultra, 1920x1080 ayarlarda 90 fps alıyorsa kendi sistemimde 60 fps alıyorum.

Sistem özellikleri;

• Anakart; Asus P5QL-EM
  • Ekran Kartı; R9 270
  • İșlemci; İntel Core 2 Quad Q6600
  • Bellekler; Kingston 2x2 Gb 800 mhz cl6
  • Güç Kaynağı; High Power 500w +80
  • Monitor; Asus Flatron L1960SR (1280x1024)
İşlemcin ve ramin çok da iyi değil. İntel i3 4160 işlemci , GSkill 8GB Dual Channel Ripjavs ram alırsan çok daha iyi performans alırsın.Ayrıca r9 270 alacağına GTX760 alsaydın daha iyidi

İnternet üzerinden Playcaw adlı programı bilgisayarını indirin kurun hocam. Programı açın ve bu sıkıntıyı yaşadıgınız oyunu açın. Sol köşede bazı degerler olacaktır. O degerlere bakarak o işlemci R9 280 ile mi sorunsuz kullanılır yoksa GTX750Tİ ile mi görmüş oluruz hep beraber. Q6600, FX4300 den daha düşük bir işlemci. R9 280 i FX4300 ucu ucuna beslerken; Q6600 ile darbogaz olmayacagını söylemek hayal olur. İnşallah ben haksızımdır şu SS leri atında hep beraber görelim. 4-5 tane farklı görüntülerde SS rica ediyorum sizden.
Dediğiniz programı kurdum Resident Evil Revelations 2 oyununda test ettim cpu 0, cpu 1, cpu 2, ve cpu 3 %100 görünmekte. Dediğiniz gibi darboğaz sorunu var sanırım bu durumu nasıl düzeltebilirim işlemcimin oveclock kapasitesinin yüksek olduğunu biliyorum 4 ghz kadar çıkabiliceğini okumuştum?

Dediginiz çekirdek kullanımları %100 ü gördügü zaman ekran kartı kullanımı hangi seviyelerde seyrediyor ? Eger ekran kartı kullanım seviyesi %80 lerde geziyorsa darbogaz var demektir. Ama %90-%95 in üzerinde bir tutum sergiliyorsa bu şekilde de kullanabilirsiniz. Olması gereken ekran kartı kullanımının %99, işlemci kullanımının ise %90 veya daha aşagı bir seviyelerde gezinmesidir.

OC yapmanız gerekli hocam. Fakat işlemciniz eski. Büyük ihtimal üzerindeki fanda ilk kullanım performansını veremiyor. Bu yüzden sogutucu almanız gerekli. Zaten eski bir sisteme 150 Liralık sogutucu almak pek mantıklı olmaz. Bu yüzden bütçenizi bilmemekle bareber tavan sınırı olarak 100 TL diyorum. Bu fiyatın üzeri gereksiz aşagısı ise yetersiz olur. Yani gidip 30 Liralık bir sogutucu işimizi görmez. Öncelikle OC bilginiz var mı ? Sogutucu kısmını halledersek OC işlemini siz yapabilir misiniz ? Şöyle yapalım. Siz bana işlemcinin %100 oldugu durumlarda ekran kartının % kaç verimle çalıştıgını söyleyin. Arada uçurum yoksa stok fanla bile ufak bir kaç dokunusla iyi hale getirebiliriz. Ama uçurum varsa iyi bir sogutucu alıp iyi OC yapmanız gerekli. Bunun için önce dedigim ekran kartı kullanım seviyesine bakın daha sonra da AIDA64 programını indirin bilgisayarınıza kurun sistem sıcaklıklarını kontrol edin.

%50 ve %55 arasında değişiyor oysaki Recep Baltaș kartımın R9 280 ile darboğaz olmaz demişti. Overclock hiç yapmadım hiçbir bilgim yok. Ne yapmam gerek bilmiyorum R9 270 minimum 500w güç kaynağı istiyor overclock yaparsam herhangi bir güç yetmezliği olur mu acaba?

Merhabalar hocam ekran kartınız o seviyelerde geziniyor ise açık ve net darbogaz var demektir. Güç kaynagınız yeterli gelecektir. OC için sogutucu almanız gerekli. Öncelikle sogutucu için ayırabileceginiz bütçenizi belirtin. Daha sonrasında forumdaki diger kullanıcılarında destegi ile OC yaparız. Hatta bu işlemci ile kararlılık saglamış degerleri rica ederiz. Bir tane argüman buldum. Bundan faydalanabilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken noktalar var. Sıcaklık ve voltaj gibi önemli kriterler var.

Bu videode arkadaş Q6600 işlemciye OC yapıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Birazda forumda ve internette araştırarak üstesinden gelebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı