R9 270 ve Q8200 Tabanlı Sistemde Düşük Performans Sorunu

EyMan

Hectopat
Daha fazla  
  • Ekran Kartı: R9 270
  • İşlemci: İntel Core Q8200 2.33Ghz
  • Ram: 4 GB
  • Psu: Frisby 450 w

Arkadaşlar bu sistem ile oyunlarda düşük FPS alıyorum. Mesela Outlast, Arma III. Şu anlık sadece bu oyunları denedim. Scaba sorun neydedir? Lütfen yardımcı olun.

Outlast: En yüksek ayarlarda:20-35 fps
Arma III: En yüksek ayarlarda : 10-25 fps

Ve oyunlarda takılma oluyor en düşük ayarlarda dahi kasma değil takılma.

Neyi değiştirmem gerekir?

Bir de bugün internet kafeye gittim ve sistemler benden kötü olmasına rağmen aynı oyunlarda böyle bir sorun yaşamadım.

Ama PSU'sunu bilmiyorum. Ve işlemcisi 3.2 Ghz.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemcinin darboğaz ihtimali yok. 4 Çekirdekli bir işlemci. Pentium kadar low bir işlemci değil ki darboğaz yapsın. Arkadaşım öncelikle sana şunu tavsiye ediyorum. Güzelim R9 270'i, Frisby'e emanet etme. Corsair'in 550W'lık PSU'sundan çek bi'tane. İçin rahat etsin. Sonra yapman gereken 4 GB'lık bir modül daha alman. Bunları bir dene.

O işlemcinin darboğaz ihtimali yok. 4 Çekirdekli bir işlemci. Pentium kadar low bir işlemci değil ki darboğaz yapsın. Arkadaşım öncelikle sana şunu tavsiye ediyorum. Güzelim R9 270'i, Frisby'e emanet etme. Corsair'in 550W'lık PSU'sundan çek bi'tane. İçin rahat etsin. Sonra yapman gereken 4 GB'lık bir modül daha alman. Bunları bir dene.
İnşallah öyledir. Önceden böyle olacağını bilseydim daha iyi bir psu alırdım. Onu da yeni almıştım, 100 tl çöpe gitti ama bir deneyeceğim. Teşekkürler.
Arkadaşlar yaklaşık 4 senedir sıkıntısız kullanıyorum MAŞALLAH :)
Vay be ne günlerdi o zaman sürücüleri yüklememiştim sanırım
450W Frisby demek R9 270'i çalıştırdı ? Artık ölsem gözüm açık gitmez herelde. Darboğaz olabilir. MSİ Afterburner ile sonuçları test et ayrı ayrı oyunlarda.
4 senedir bir sıkıntı yok Allaha şükür :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı