Çözüldü R9 270 ve Quad 8400 ile GTA 5'te FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşletim sistemi
Windows 10

Fenerbahçelii

Hectopat
Katılım
8 Ocak 2021
Mesajlar
2.944
Çözümler
10
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oyunum orijinal. Oynanmayacak şekilde her 2 saniyede bir singleplayerde drop yiyorum. Sistemim:

R9 270.
4 GB RAM.
Quad 8400.

Lütfen RAM'den kaynaklı demeyin, bundan biraz daha kötü bir sistemi olan arkadaşım 4 GB RAM ile 50 FPS oynatıyor bilgisayarı GTA 5'i, şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostlar, düzgün cevap veren herkese teşekkür ederim. Ayarların hepsini Ultra'ya çekince sorunum çözüldü.
İşlemci eski bir işlemci. Isınıyor mu veya termal macunu var mı? Drop RAM ve işlemciden olur, ekran kartınız GTA 5'i oynatır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'den kaynaklı diyebilirim çünkü daha güçlü sistemde daha fazla grafik ayarı açtın ve gereksinimleri arttı ekstra olarak işlemci darboğazı muhtemelen.
 
Zamanında 3.1 GHz Q6600 ile 750 Ti'ı 8GB RAM ile beraber 1080p çözünürlükte kullanmıştım, normalde bu işlemci 750 Ti ile bile yetersizdi evet fakat şehir içlerinde gereksiz FPS kayıpları dışında da herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamıştım.

Sıkıntı yetersiz bellek, problemli hard disk veya aşırı ısınma olabilir, detaylıca analiz edip kontrol etmekte fayda var.
 
İşlemcin ve RAM'den kaynaklı. MSI Afterburner ile değerleri kontrol et. Demek istediğimi anlayacaksın. İşlemcinin bütün çekirdeklerindeki değerleri kontrol et ancak. İşlemci genel kullanım %80 falandır mesela, ancak herhangi bir çekirdek yüzde 99-100 arasındadır bu sana darboğaz ve drop olarak döner.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı