i5 8400 ve GTX 1070 ile FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10
Selamünaleyküm, arkadaşlar.
i5 8400, GTX 1070, 16 GB RAM. 240GB SSD 1 TB hard disk sistemim.

Başlıkta belirttiğim gibi ,sorunum bu ve deneyip de bir türlü çözemedim. Denediğim çözümler:

• Dvr kapatma.
  • NVIDIA Denetim Masası düşey senkronizasyon V-Sync kapatma. (oyunlar da V-Sync kapatma)
  • Format attım aynı.
  • Hertz kontrolü yaptım G-Sync aç-kapa.
  • HDD SSD kontrolü.
  • DDU ile temiz kurulum.
  • Eski driver güncellmesi denedim.

Başına gelip de çözebilen var mı acaba?

Hocam işlemci cayır cayır yanıyor. Önce o 8400'ü bir soğutmaya bakın, turbo frekanslar da bu doğrultuda acayip bir şekilde düşmüş fark ettiyseniz. Performans sorunları yaşamanız çok doğal, @Rivadex hocam tek atmış konuya :)
Termal macun sürmüştüm kardeşim . doğru oturttuguma da eminim . İşlemci sıcaklıgı yani problem

213670908_135094898730202_6132141155344810110_n.jpg

Drobu mrobu geçin hocam, önce o işlemciyi soğutmaya bakın, bu arada kullandığınız PSU marka ve modelini de merak ediyorum onu da ek olarak aktarabilirseniz iyi olur.

Anlamadıgım için soruyorum CPU soldakiler mi anormal derece de yüksek olanlar.

Aynen görselde CPU parametresinin yanında bulunan ilk değerler santigrat derece cinsinden işlemcinin sıcaklığını belirtiyor, zaten şu an aşırı ısınma problemi olduğu için turbo frekanslar 3.8/3.9 GHz olması gerekirken 1.2/1.5 GHz'de dolanıyor fark ettiyseniz.
Anladım kardeşim teşekkürler. Drop bu sıcaklıktan dolayı 60 FPS ile de alakası vardır degil mi?
Evet performans noktasında doğrudan bir ilişkisi var, donanımların optimum verimlilikte çalışabilmesi için olabildiğince maksimum güç ve hızda çalışmaları gerekiyor, tabii bunu da iyi bir soğutmayla sağlarsınız.

212387227_347435940179746_1858496144309041933_n.jpg

Aynen görselde CPU parametresinin yanında bulunan ilk değerler santigrat derece cinsinden işlemcinin sıcaklığını belirtiyor, zaten şu an aşırı ısınma problemi olduğu için Turbo frekanslar 3.8/3.9 GHz olması gerekirken 1.2/1.5 GHz'de dolanıyor fark ettiyseniz.

Evet performans noktasında doğrudan bir ilişkisi var, donanımların optimum verimlilikte çalışabilmesi için olabildiğince maksimum güç ve hızda çalışmaları gerekiyor, tabii bunu da iyi bir soğutmayla sağlarsınız.

Tam da oturuyor aslın da ayak uçları kırılmıştı termal macun sürerken ben de kasayı yan yatırdım. Acaba tam üflüyemiyor mu işlemciyi.

Anladım kardeşim. Ben bunu soğutsam bile şimdi çalışınca tekrar bu kıvama gelecek.
Şu an bu işlemciyi soğutabilmeniz için belirttiğim üzere yeni bir soğutucuya ihtiyacınız var, sorunu hallettiğiniz takdirde performans problemleri de ortadan kalkıp yağ gibi oyunlarınızı oynayabileceksiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı