R9 270 Windows logosu ve siyah ekran

ceysat

Kilopat
Katılım
7 Temmuz 2015
Mesajlar
278
Çözümler
2
Yer
Azerbaycan Nahcevan
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Değerli arkadaşlar kullandığım kart ASUS R9 270. bu gün itibarile biraz edit vardı yapiym dedim cihaz dondu gri bir ekran.
Sistemi yeniden başlattım bu seferde Windows logosu sonrası siyah ekran. Sanırım besleme kapasitörleri ile alakalı bir durum var.
Fikri olan varsa lütfen.
 
Eğer ekrana Windows logosu geliyorsa sorun ekran kartından ziyade Windows'tan kaynaklı olabilir. İşlemcinizin dahili grafik birimi varsa ekran kartınızı söküp, monitörü anakartın görüntü çıkışına bağlayıp sistemi başlatmayı deneyebilirsiniz. Eğer sistem sorunsuz çalışırsa o zaman sorun ekran kartında olabilir.
 
Evet Sistem denedim Windows 7 ve Windows 10 pro ki ekran kartı dememin sebebi sürücüyü yükledikten sora siyah ekran hatası ve donması siyah ekranda kalması makineyi kapatıp açtığımdaysa windows start logo var başlatıyor ancak ardından siyah ekranda kalıyor bu yüzdende ekran kartı başka bi açıklaması yok bu net yani ancak burda Chipset olduğunu düşünmüyorum eğer cipset olsaydı sürücü Yok iken direkt olarak cizgili ekran yada bios siyah ekran yada hiç başlatmazdı bence beslemede bi sıkıntı var
 
Tabi tabi hatta eski sürcüyüde denedim
Sorunu buldum. Şöyleki bi teknik servis elemanı ile iletişim sağladım. Arkdaşın anlattığı kadarıyla R9 ve R7 kartlarda genel olarak kronik problemlerdenmiş ve cipset kaynaklı kısacası BGA şart
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı