R9 270X Dying Light kasma sorunu

Darkevilbacking

Hectopat
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
45
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçtiğimiz günlerde büyük bir hevesle belirteceğim sisteme Dying Light oyununu kurdum. En azından orta ayarlarda kasmadan oynayabileceğimi düşünüyorum. Ancak hüsran a uğradım. Grafikleri en düşük yapmama rağmen 30 FPS'nin üstüne çıkmamasıyla beraber ortalama 20 FPS'de oynayabildim. BF4'ü Ultra'da 40 FPS rahatça oynayabiliyorum. Acaba sorun sadece bende mi var. Herkeste olan bir şey mi? Sadece bendeyse problem nasıl düzeltebileceğimi sormak için bu siteye yöneldim. Sistemim;

  • Sapphire R9 270x ekran kartı 2 gb 256 bit
  • Amd ıı x 6 3 ghz işlemci (3.6ghz overclocklu olarak kullanıyorum)
  • 8 gb kıngston 1333 mhz ram
  • Asus M5 A 88 V EVO anakart
  • 1 tb wd blue +500 gb seagate 7200 rpm
  • Cooler master hyper t 4 işlemci soğutucusu
  • Cooler master haf 912+Cooler master 750 w 80 plus bronze güç kaynağı

Sistem her oyunu sorunsuz oynatıyordu Dying Light deneyene kadar. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vsync açık. Konuyu açtığımda orjinal değildi ancak satın aldım. Ve 99 TL boşuna gitti. Kasma yine devam ediyor. Önerebileceğiniz çözüm varmı. Ve bu arada oyun full hd ve hd de yine aynı performansı veriyor.

Bu arada ekran kartı oyunda en fazla 60 derece ye çıkıyor. İşlemciyse 53 derecelerde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcim kötü mü ?Bilmediğimden soruyorum.

İnternette r9 270 x ile oynayanların test videoları var hepsi gayet yeterli FPS alıyorlar orta ayarlarda full HD'de. Fake olup olmadığını da bilemeyiz tabiki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz kesinlikle kötü değil ama Dying Light gibi optimizasyon özürlüsü bir oyun için bazen yeterli olmayabiliyor. Bu arada sürücüleriniz güncel değilse güncellemeyi deneyin.
 
Sürücülerimi hep güncel tutarım.
Benim asıl endişelendiğim GTA 5'te olacak performansı. Yaklaşık 1 ay sonra GTA 5 alıcam nasipse. Testlerimi sizle paylaşırım. Önce overclock suz sonra da overclock ile test yapacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı