R9 270X görüntü vermiyor

Yefd7

Kilopat
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi ekran kartım monitöre görüntü vermiyor ancak onboard görüntü veriyor. Bunu nasıl çözebilirim?

• Ekran kartım: Sapphire R9 270X Dual.
  • İşlemci: i5 4460.
  • Anakart: MS-7850.
  • PSU: 600W.

Ekran kartı slota tam oturuyor ve güç girişini yaptım. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef evdekiler fırını bunun için kullanmama izin vermiyor. Daha önceden saç kurutma makinesini yakın mesafeden 3 4 dakika tutarak bir süre kullanmıştım ancak tekrar denedim olmuyor. Sanırım emektara veda etme vakti.
Bence 10 dakikada çözebilecekken firini bunun için kullanin ben kullandim ve hic bir sorun yok şuanda.

Tabi ki tarif veriyorum bak her yerde bulamazsin bunu 😄
Ben tarif edeyim de uygulayıp uygulamamak size kalsın.

Ekran kartinin soğutma bloğunu çıkarıyoruz.

Termal macunununu detaylı bir sekilde temizliyoruz.(kuru peçete ile olabilir.)

Kartin uzerinde yapışık kagit veya görüntü girislerinde plastik kapak varsa çıkarıyoruz.

Tepsinin icine yanmaz fırın kağıdını seriyoruz üzerine ekran kartimizi koyuyoruz eger kart tepside oynuyorsa altina biraz fırın kağıdı yuvarlayıp koyarak sabitliyoruz.

Fırını önceden 180 dereceye ısıtıyoruz. Ekran kartımızı önceden ısıtılmış fırında 8 dakika kadar bekleyeceğiz fakat ilk 5 dakikası 180 derecede 2 dakika 200 derece son bir dakika ise 210 derece ye çıkaracaksınız fırını

Tabi ki tarif veriyorum bak her yerde bulamazsin bunu 😄
Ben tarif edeyim de uygulayıp uygulamamak size kalsın.

Ekran kartinin soğutma bloğunu çıkarıyoruz.

Termal macunununu detaylı bir sekilde temizliyoruz.(kuru peçete ile olabilir.)

Kartin uzerinde yapışık kagit veya görüntü girislerinde plastik kapak varsa çıkarıyoruz.

Tepsinin icine yanmaz fırın kağıdını seriyoruz üzerine ekran kartimizi koyuyoruz eger kart tepside oynuyorsa altina biraz fırın kağıdı yuvarlayıp koyarak sabitliyoruz.

Fırını önceden 180 dereceye ısıtıyoruz. Ekran kartımızı önceden ısıtılmış fırında 8 dakika kadar bekleyeceğiz fakat ilk 5 dakikası 180 derecede 2 dakika 200 derece son bir dakika ise 210 derece ye çıkaracaksınız fırını.

Tamam. Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Sonra kapağı açıp cok dikkatli bir şekilde kesinlikle tepsiyi titretmeden veya sağa sola çarpmadan çıkarıp sogumasi için 15-20 dk bekliyoruz. Macunlayip bloğunu takıp kullanmaya devam 😄
Rica ederim parasini verip yaptırırım derseniz reballing yapan bir yer bulup yaptırabilirsiniz fakat o kart için değmez. Dediğimi yapın düzelecek idare edecektir.
Rica ederim parasini verip yaptırırım derseniz reballing yapan bir yer bulup yaptırabilirsiniz fakat o kart için değmez. Dediğimi yapın düzelecek idare edecektir.

Hocam BIOS pilini çıkarıp denediniz mi? RAM'leri ve ekran kartını başka bir kasada test etme şansınız var mı?
RAM'leri ve ekran kartının pinlerini silgiyle iyice silip fırçayla tozlarını alırsanız düzelebilir.

BIOS pilini çıkarmayı denemedim ve başka kasada deneme imkanım yok ancak dediklerinizi deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı