R9 270X HDMI Siyah Ekran Sorunu

medmaster

Hectopat
Daha fazla  
Kısaca sorunumu anlatayım. Asus R9 270x ekran kartına sahibim. H81M-PLUS anakartım üzerine kurulu. Sıkıntı şu ki HDMI kablosu takıp BenQ GW2270H model monitöre taktığımda sinyal yok diyor. Bütün driverlarını yükledim ama sorunu çözemedim. Hatta ikinci bir HDMI kablosu da denedim ama çalışmadı. Monitörün içinden çıkan VGA kablosu ile sıkıntısız bağlanıyorum. Monitörümde iki adet HDMI girişi var. Ekran kartımda 1 adet.

Son olarak eklemek istediğim bir şey daha var. Azemax 1.5 Metre Sargılı Filtreli Hdmi Kablo 1.4V Fiyatı
Bu HDMI kablosunu sipariş ettim bakalım çalışacak mı?

Ekran kartım: Asus R9 270X DirectCU II TOP 2GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Anakart: Asus H81M-PLUS Intel H81 1600MHz DDR3 LGA1150 mATX Anakart Fiyatı

Son düzenleme:
Evet eminim. Vga girişinide ekran kartı üzerinden sağlıyorum zaten. Vga girişi yok dönüştürücü ile kullanıyorum. Vga yı taktığım yerin yanında zaten hdmi girişi var. Buraya takıyorum. Kasamda hafif bir çıkıntı var. Bundan ötürü aslına bakarsanız tam oturtamıyordum. Bende hdmi kablosunun ucunun bulunduğu kısım bir kalın bilirsiniz. Plastiği biraz kalın yalnızca plastiği tam oturtabilmek adına kestim. Tam oturdumu oturmadı mı bilmiyorum epey soktum ama yine de görüntü alamadım. Aynı şekilde monitörden de iki girişi denedim olmadı. Ondan sonra da zaten kablo alıp denemedim. Fakat yukarıda belirttiğim gibi yeni bir hdmi kablosu aldım. Onu deneyeceğim. Buda olmazsa sanırım bir bilgisayarcının yolunu tutacağım.

Sorunu çözebildiniz mi? Yaklaşık iki aydır uğraşıyorum fakat ben çözemedim. Aynı ekran kartına msi z170a anakarta sahibim. Sürücü yüklemesi sonrası siyah ekranda kalıyor.

Bu konuya dair ben de sorun yaşıyorum. Forumda net çözüm önerisi sunulmamış ve en son konulardan birisi bu. O yüzden arkadaşa sormak istiyorum.

Evet çözdüm. Sizinde bildiğiniz gibi ekran kartı üzerinde yalnızca 1 adet HDMI girişi bulunuyor. Ekran kartını yuvasına oturttuğum da (ekran kartının girişlerini dışarıya çevirdiğim zaman) bilgisayar kasamın çıkıntısı yüzünden girişine kabloyu tam oturtamıyordum.

Kasanın çıkıntısını bükmeye hatta kırmaya kadar götürdüm fakat kasa baya sağlam çıktı. Bende hdmi kablosunun baş tarafındaki plastiğini bıçakla keserek yuvaya sokabilecek hala getirdim.Hatta yetmedi plastik kısmı çakmakla ısıttıktan sonra elimle bastırarak incelttim. Şuan sıkıntı yaşamıyorum.

Eğer sizin sorununuz bilgisayar açıldığı halde masaüstü gelmiyorsa farklı olabilir ama benimle aynı şekilde sinyal alamıyorsanız ya yuva bozulmuştur ya da yuvaya tam oturmamıştır. (Ya da kablo bozuktur.)

Evet çözdüm. Sizinde bildiğiniz gibi ekran kartı üzerinde yalnızca 1 adet HDMI girişi bulunuyor. Ekran kartını yuvasına oturttuğum da (ekran kartının girişlerini dışarıya çevirdiğim zaman) bilgisayar kasamın çıkıntısı yüzünden girişine kabloyu tam oturtamıyordum.

Kasanın çıkıntısını bükmeye hatta kırmaya kadar götürdüm fakat kasa baya sağlam çıktı. Bende hdmi kablosunun baş tarafındaki plastiğini bıçakla keserek yuvaya sokabilecek hala getirdim.Hatta yetmedi plastik kısmı çakmakla ısıttıktan sonra elimle bastırarak incelttim. Şuan sıkıntı yaşamıyorum.

Eğer sizin sorununuz bilgisayar açıldığı halde masaüstü gelmiyorsa farklı olabilir ama benimle aynı şekilde sinyal alamıyorsanız ya yuva bozulmuştur ya da yuvaya tam oturmamıştır. (Ya da kablo bozuktur.)

Malesef benim sorunum bu şekilde değil. Ankara'da Alfa Bilgisayar'a götürdüm. Sağolsun iyice ilgilendiler. Anakart güney köprüsünde sorun olduğunu belirtip temizliğini, yenilemesini gerçekleştirdiler. Ekran kartımın arızalı olduğunu öğrendim.
Fakat ekran kartımdan bazen görüntü alabiliyor olmam hala kafamda soru işareti olarak duruyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı