R9 280 aşırı ısınma sorunu

wazzapniko

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartımı toplam da 3 defa garantiye gönderdim. Sorun yok diyip geri gönderdiler, her hangi bir oyunda örneğin CS:GO da 90 derece üzerine çıkıyor. 2 3 saat içinde PC kapanıyor. Kasanın yeterli büyüklükte olmadığından kaynaklanıyor olabilir mi ? Ya da ne gibi sorun olabilir şimdiden teşekkürler .

Son düzenleyen: Moderatör:
diablo sanırım yok en azından değerler öyle görünüyo işlemci 60 dereceye çıkıyor en fazla.

kasanın içinde hava sirkülasyonu berbat kabloların montajıda berbat bütün montajı vatan yaptı keşke kendim yapsaydım.

Ekran kartının markası Asus Saphire değil

ekran kartını alalı 1 yıl oldu ama aldığım ilk günden beri ısınma devam ediyor okul vs nedenlerden dolayı fazla ilgilenmedim ve garantiye gönderdim 3 kere ama sorun devam ediyor

Vsync açmayı denedim sorun devam ediyor

Ekran kartı = Asus R9 280 DirectCU II
İşlemci = Amd fx 8350 ( STOK FAN KULLANIYORUM )
Ram = Corsair 4x2 Vengeance Low profile
Anakart = Asus M5A78L-M
Kasa = Cooler Master RC-K350 600W

Kasa çok küçük kablolar ulu orta yerden geçiyor aynen dediğin gibi sorunun bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Yeni kasa alabilirim .

Asusun R serisinde ısınma sorunu yaşamıştım ama bu R7 200 serisinde idi. Kasanızın yan panelinde fan yuvası mevcut olmalı. Oraya bir fan takarak sıcak havanın dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca işlemcinizde de stok fan olması kasa sıcaklığını olumsuz etkiler. Ben FX 8300 kullanıyorum ve yükte pek soğuk çalıştığı söylenemez performans fan olduğu halde :)

işlemci fanım var ama bi seferliğine deneyim dedim ne değişcek eskiden oyunları açmıyıcak seviyedeydi bilgisyarım gta 5 i oynayamıyordum şuan very highda oynayabiliyorum ama dediğim gibi fazla ısınyor. stok fanı taktıktan sonra fps drop felan ortadan kalktı anlamadığım bi şekilde :)

Kısa yoldan bir test ekran kartını bir arkadaşının kasasında test et aynı şekilde olursa kartta sorun var demektir ama yok ise senin sistemde kartın ısınmasını tetikleyen bir şeyler var demektir ilk olarak testlerden başla bence çünkü servise giden cihazları test edip o şekilde yolluyorlar. Ben Sapphire R9 270X kullanıyorum güncel oyunlar oynuyorum ne aşırı ısınma var ne kapanma ne donma bence ekran kartını başka bir sistemde test et ilk önce.

En basitinden masraf yapmadan kasa dışında kur parçaları. Birde öyle dene. Net bir çözüm yokken boşuna masraf etme bence.
Birde imkanın varsa başka bir anakartta dene ekran kartını.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı