R9 280 aşırı ısınma sorunu

wazzapniko

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartımı toplam da 3 defa garantiye gönderdim. Sorun yok diyip geri gönderdiler, her hangi bir oyunda örneğin CS:GO da 90 derece üzerine çıkıyor. 2 3 saat içinde PC kapanıyor. Kasanın yeterli büyüklükte olmadığından kaynaklanıyor olabilir mi ? Ya da ne gibi sorun olabilir şimdiden teşekkürler .

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya aslında boşa masraf değil abime pc toplıyıcaz ve eğer sorun devam ederse alcağım kasayı ona vericem zaten yani boşa masraf değil yarın gidip almayı düşünüyorum anakart içinde aynı şey geçerli onuda eğer sorun devam ederse abime vereceğim.

Yarın alcağım parçalarla birlikte montaj yaptıktan sonra sorun devam ederse Ekran kartını yeniden garantiye göndericem ama bu sefer kendim yakıcam üstüne ütü basıcam .

GPU tweak yazılımını indirip kur. Bu program ekran kartının sıcaklığına göre fan devir sayısını arttıracak. İşini görür umarım.

ASUSTeK Computer Inc. -Support- Driver & Tools - ASUS GPU Tweak for Graphics cards

1.jpg

aynı kartın sapphire modeli mevcut elimde hiç memnun degilim karttan diger kartlara göre hem fazla güç tüketimi mevcut hemde ısı sorunu diger kartlara göre 10-15 derece fark ediyor ekran kartın overclok yapılı haldemı o degerleri görüyor yoksa normal saat frekanslarındamı o sıcaklık degerlerını goruyosun ben boşda 30 - 36 derece yükde 65- 70 derece sen sistemini kontrol et profıl olarak kaydetmıs oldugun overclock lu bır durum olabılır sıstemının bosda ve yukdekı sıcaklık degerlerını fotograf şeklinde atarsan daha iyi yardımcı olunur .

boştayken 38-42 derece
oyundayken vs. 70-95

Bi yardım :/

Bugün 15 dk oyun oynadım ve ekran kartı fazla ısındığından pc kendini kapattı 100 dereceyi gördü Neden kaynaklanıyor kasanın içindeki hava sirkülasyonu iyi .. ekran kartını 3 kere garantiye verdim sorun yok diyip geri verdiler. Anakartdan kaynaklanıyo olabilirmi anakart modeli Asus M5A78L-M

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı