R9 280 Bilgisayar Donuyor

TolgahanSoylu

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Özel Güvenlik Görevlisi
Bilgisayarda tarayıcıda normal olarak takılsam, oyun da oynasam, Photoshop programında bir şeyler de yapsam ara ara bilgisayar donuyor, kitleniyor diyen de oluyor. Donunca ilk önce gürültülü bir ses geliyor "dırrrrrr" gibisinden ekran ya beyaz oluyor ya beyaz arası çizgili veya farklı bir şey. İnternette bakındım benzer sorunu yaşayanlara sorun ekran kartında demişler. Benim ekran kartım Asus R9 280 Series - 3GB, alalı 2 belki de 3 yıl olmuştur emin değilim o yüzden garantiye götürme şansım olsaydı götürmek isterdim.

Bilgisayarımın içi temiz geçenler de temizledim. Bilgisayarda yapılan işlem fark etmeksizin donuyor. Sorun ne olabilir? Ne yapayım? Kasa büyük olduğu için hadi bilgisayarcıya gideyim deyip alıp götürebileceğim kasa değil ağır ve bilgisayarcıya verecek param da yok. Arıza tespitine ayrı para, yapımına ayrı para istiyorlar. Telefonumun kamerası kötü olduğu için internetten aldığım hatanın resimlerini buldum onları bırakacağım. İşlemciyle alakası yoktur ama geçenlerde macunu da yeniledim. Driverleri olabildiğince güncel tutuyorum az önce optional diye güncelledim şimdi eski kullandığım sürümü güncel diyor bu aralar da bunu yapmaya başladı program.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim MSI R9 280x ekran kartımda bu sorunu yaşamıştım, oyunda bir süre geçirince böyle çizgili bir ekran geliyordu. Araştırmalarıma göre Reballing işlemi yapılarak çözülüyormuş, bununla uğraşmak istemedim yeni bir ekran kartı alınca sorunum çözüldü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…