R9 280 DUAL-X mi R9 285 DUAL-X mi ?

Hiçbir ekran kartı markası kendi bileşenlerini üretecek kapasitede değil. Buna asus ve msi da dahil. Bu yüzden sapphire de diger markalarda oldugu gibi ekran kartı işlemcisini nvıdıa veya amd den tedarik ediyor sonrasında farklı firmalardan diger bilesenler ekleniyor. Fan, sogutma blogu, ram gibi. Her markanın memnun ve şikayetci olan kullanıcıları vardır bu firmayı degerlendirmek adına ilk sırada gelen kıstas değildir.

Sapphire diye kücük gördügün firma bir anakart üreticisidir. Bugün farklı firmaların anakart bileşenlerini ve yapılarını inşaa eder. Sapphire AMD en büyük iş ortaklarından birisidir ayrıca. Ekran kartlarında ilk HDMI girişini sunan firmadır Sapphire. Marka algısı olarak Asus veya MSI daha büyük görülebilinir fakat durum o kadar basit değil. Hiçbir firma bayilik verdigi diger üreticilerinin kalitesiz malzeme üretip adını kötülemesine izin vermez. Bugün hangi marka ekran kartı üretirse üretsin bizzat AMD tarafından onaylıdır. Çift köfte bayiligi degil bu adı aynı sunumda sıkıntı olsun.

Hocam konu şu firma ilk şunu yapmış, bu yüzden iyidir mevzusuna gitmesin lütfen. Sapphire'i küçük görmüyorum, sadece muadilleriden başarısız olduğunu düşünüyorum. Bir firmanın yaptığı kaliteli işler onun kalitesiz iş yapmayacağı anlamına gelmez. Fazla uzamasın konu, isteyen tercih etsin, sonra forumlarda derman aramaya kalkmasın.

Muadillerinden başarısız olup olmayabilir benim deginmek istedigim nokta bunu markalaştırmaya gerek yok. Sanki Asusun tüm ekran kartları sorunsuz MSI bütün notebookları sorunsuz da Sapphire'nin yaptıgı herşey kötüymüş gibi idrak ediliyor bu yanlış bir düşünce. Kimse burada derman aramaz her ithalatcı firmanın resmi olarak teknik servisleri mevcut. Eger bir sıkıntı olursa kanunlar ve yasalarda gayet açık. Burada derman arasa bile biz derman olamayız.

Sanki Asusun tüm ekran kartları sorunsuz MSI bütün notebookları sorunsuz da Sapphire'nin yaptıgı herşey kötüymüş gibi idrak ediliyor bu yanlış bir düşünce.
Anlıyorum ama zaten konu ekran kartı. Öyle idrak eden birisi varsa da bi' şey diyemem.

Kimse burada derman aramaz her ithalatcı firmanın resmi olarak teknik servisleri mevcut.
Çoğu konu açılıyor her gün ve konu kilitlenmeden önceki son cevap, garantiye götürün oluyor. Halkımız böyle, kolay yoldan işini halletmeyi seviyor maalesef.

R9 280 almanı tavsiye ederim. Eğer R9 285 alırsan belleğe abanan oyunları yüksek ayarlarda oynayamazsınız.

Sapphire önermiyoruz, almayın da zaten. 285, 280'den bariz performanslı ona yönelin, bütçe dahilindeyse. Model olarak PowerColor önerebilirim, bütçeyi zorlarsanız ASUS'a da yönelebilirsiniz.
Sapphire kendini kanıtlamış bir markadır. Muhtemelen bir tane bile sapphire ekran kartı kullanmamışsınız. Zodac ile sapphireyi aynı kefeye koymak, saçmalıktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı