R9 280 Dual X Sistem Genel Anlamda Kasıyor

• Konuyu başlatan Zyper
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.541

Zyper

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım genel olarak her şeyde kasıyor. Bu sorun kendi kendine oluyor sonradan kendi kendine geçiyor. Sürekli rastgele oluyor. İnternet tarayıcısı, oyunlarda (en iyi örnek sanırım LOL olacak eskiden 250+ FPS şu an 40 civarı sürünüyor), hatta ve hatta bilgisayarda masaüstünde yenile derken bile geç tepki veriyor. Sorunu harddiskten sandım (konu açmıştım 1 hafta önce aynı olaydı yine), bir bilgisayarcıdan harddisk temin ettim. İlk başta her şey güzeldi. Ancak aynı sorun yine oluyor. Ben de adama sorunun yine başladığını söyleyip gidip direk verdim harddiski geri. Adam kabul etti sağolsun. İşin garip yanı yeni ve eski harddisk arasında fark yok gerek FPS gerek geç tepki, gerek takılma. LOL giriş animasyonunda hiçbir fark yok. Oyuna giriş menüsünde aynı yerlerde takılıyor tam tamına ayın noktalarda, aynı yerlerde kasıyor, arayüzler yine eskisi gibi kasıyor. Oyun içi 40 FPS zaten başka bir dert. Sorun sadece LOL değil bu arada. Overwatch, PUBG gibi oyunlarda da oluyor. Sorun HDD'de olamaz çünkü değiştirdim ve sorun yine başladı. Lütfen yardım edin arkadaşlar. Acaba sorun işlemci veya ekran kartında olabilir mi?
Sistemim :
  • RAM : Kingston 8 GB 2133 MHz DDR3
  • Ekran kartı : R9 280 Dual X (Boşta 35 oyunlarda 75 dereceye kadar çıkıyor)
  • İşlemci : AMD FX 6350 4.3 GHz (Biraz overclockladım boşta 40 oyunlarda 50 civarı)
  • HDD : WD Blue 7200 RPM 64 MB 1 TB
  • Güç kaynagı : Zalman 600 Watt

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcideki O.C işlemini iptal edip dener misin birde?

İşlemi kaldırdım sonuç aynı.

Voltaj değerlerini paylaşabilir misiniz? Ancak yaptığınız hız aşırtma 100 MHz zaten voltajsız 4. 2 GHz'ye çıkıyor. Boştaki sıcaklık biraz yüksek.

Voltajla hiç uğraşmadım sadece 100 mhz değer artırdım o kadar ama geri aldım sonuç değişmedi. Acaba önceki rastgele işlemciye 500 400 mhz vermemden işlemcinin stabilitesi bozulmuş olabilir mi? Aylar önce işlemciye baya değer vermiştim ve oyunlar ve masaüstünde kendi kendine takılıyordu kitleniyordu bilgisayar öyle deneye deneye 4300 mhz de bırakmıştım. Ayrıca sorun olmadan önce UserBenchmark sitesinde işlemcimde yüzde 65 yazıyordu şu an yüzde 15 civarı very poor diyor.
Adsız.png

Bilinçsiz hız aşırtma kalıcı sorunlara neden olabilir.

Sorunun işlemciden olduğunu düşünüyorum FPS sıkıntıları olmadan önce işlemci yüzde 65 skor alıyordu ve iyi yazıyordu yeşil renkteydi. Sorun varken ise SS'deki gibi. İşlemcimi değiştirmem gerek bence.

Sizce Ryzen 5 1600 mü , Ryzen 5 1500x mi , yoksa Ryzen 5 1400 alayım? İleriki yıllarda ekran kartımı da yenileyeceğim. Ondan iyi işlemci istiyorum.

Anakart : MSI B350M PRO-VD PLUS 3200+ MHZ AM4 düşünüyorum.
RAM : Gskill RipjawsV 8 GB 3000 MHZ DDR4 düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı