RTX 5070 sistem toplama tavsiyesi

  • Konuyu başlatan werry
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 225
Hazır sistem demek, olabilecek en ucuz parçaları toplayarak en fazla kâr marjı amacıyla sistem satmak demek oluyor. Bu amaçla toplanan parçalarda sorun olması tamamen şans işi sadece PSU bu konuda şansa bırakılacak bir parça değil. Tüm alınan elektronikler tabii ki şans işi denilebilir fakat sıfır aldığın elektronikte diyelim ki her 10 tanesinden 1'inde sorun varsa alacağın hazır sistemde bu her 10 tanesinden 5'i gibi rakamlara yükselebiliyor çünkü parçaların hiçbiri gerçek sıfır fabrika çıkışlı değiller.

Ayrıca faturanda hazır sistemin tek bir fiyat altında ve tek bir öge olarak listelenmesine dikkat etmen gerekiyor. Her bir parça ayrı ayrı listelenerek hepsinin ayrı fiyatı olmaması gerekli. Tek bir öge ile tek fiyat yazılı olursa herhangi bir parçada ilk 6 ayda ya da 2 farklı parçada toplam 2 veya üzeri sorun yaşadığında tüm sistemini yenisi ile değiştirme hakkın olur.

Bu değerli bilgileriniz için sağ olun hocam 100K tutarında bir sistem topladım atsam inceleme şansınız var mı bu konularda çok bilgili değilim kusura bakmayın.
 
Bu değerli bilgileriniz için sağ olun hocam 100K tutarında bir sistem topladım atsam inceleme şansınız var mı bu konularda çok bilgili değilim kusura bakmayın.
Toplayıp yine burada paylaşırsan eminim benden bilgili arkadaşlar da yardımcı olacaktır.

PSU kaliteleri için buraya bakabilirsin. SPL's PSU Tier List
 
O sistemden vazgeçtim hocam.

İşlemci soğutucu.
1 X MSI MAG CoreLiquid A13 360 360mm siyah işlemci sıvı soğutucu.
Bu sistemi düşünüyorum sadece işlemci soğutucusunu değiştirdim sizce nasıl?

Anakart fazla düşük kalıyor, pek de güzel bir sistem değil.

Oyun için alınıyorsa: https://www.gaming.gen.tr/urun/7003...c-16gb-32gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/

İşlemciyi 7800x3D, anakartı B850M-K, SSD'yi NQ790 2TB ve kasayı da Hydro k Pro'lu Vento yap.
 
100k çıkarım hocam.

Peşin para bağlamayacağım için bayağı çıkabilirim o yüzden senelerce götürsün istiyorum ekstra video düzenleme ve yazılım gibi amaçlarla da kullanmayı düşünüyorum.





https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html (2 tane)




(Sıvı soğutucu kasaya uyar mı kontrol edin gözümden kaçmış olabilir, eğer video düzenleme profesyonel olmayacaksa 9070XT daha mantıklı olur, ben belirttiğiniz için profesyonel olarak baz aldım.)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı