R9 280X BIOS'u Legacy Boot'a alınca görüntü vermiyor

FxILairesTR

Hectopat
Elimde R9 280X ekran kartı var ve üzerinde BIOS için bir tuş var fotografını eklerim. Anakart BIOS boot modu UEFI ayarlıyken ve ekran kartı tuşu baslmış durumdayken sistem çalışıyor. Fakat öbür türlü BIOS'u legacy boota aldığımda dügmeye bas veya basma sistem görüntü vermiyor. Sistemim MBR oldugu için legacyde görüntü versin istiyorum bu sorunu nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düğme ile olan kısmı neden eklediniz anlamadım. Düğme basılı olunca veya olmayınca da görüntü vermiyorsa bu detaya gerek yok bence.

Ekran kartınız için VBIOS güncellemesi varsa yapmayı deneybilirsiniz.

Sapphire zamanında BIOS yayınlamış ama şu an güncel sayfayı bilmiyorum.

VBIOS güncellemesi yapmayı deneyeceğim. Bana sadece UEFI'de sistemi çalıştırmak için GPT bir disk lazım.
(Düğme ile olan kısmı neden eklediniz anlamadım. Düğme basılı olunca veya olmayınca da görüntü vermiyorsa bu detaya gerek yok bence.) UEFI modda sadece düğmeye basınca çalışıyor, basmayınca çalışmıyor.

BIOS için kullandığım site: TechPowerUp R9 280x Dual x sürümü için.

Bu çizgiler pek hayra alamet değil gibi.

Bozdum mu? acaba?

Son düzenleme:
BIOS için kullandığım site: TechPowerUp R9 280x Dual x sürümü için.

Eki Görüntüle 1566060

Bu çizgiler pek hayra alamet değil gibi.

Bozdum mu? acaba?
Hayır yanlış bios yüklemişsin vram markasıyla uyumlu olması gerek biosun.

Hayır yanlış bios yüklemişsin vram markasıyla uyumlu olması gerek biosun.

UEFI Supported: No

UEFI Supported: Yes

Yazıyor mesela 2 örnekte. Bide aşağında vram'ler yazıyor onlarda uyumlu olmalı.

Memory Support 3072 MB, GDDR5, Autodetect 3072 MB, GDDR5, Hynix H5GQ2H24AFR 3072 MB, GDDR5, Elpida EDW2032BBBG

Mesela sendeki bellekler Samsung'sa yada atıyorum sende 2 gb versiyon var 4 gb versiyonu yüklediysen böyle çizgiler oluşabilir biosu değişitirince düzelir merak etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…