emirhan gözüküçük
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Sous Chef
Bilen bilir ben geçen sene Powercolor r9 280x Turboduo aldım. Yaklaşık 11 aydır falan kullanıyorum bi sıkıntısını görmedim (CoilWhine hariç). Normalde pc boştayken 32-35 derece, Yükte ise 65-70 derece aralarında seyrediyordu. Taki şu son 15.7 güncellemesine kadar. Bu güncellemeyi yaptıktan sonra ekran kartım artık hiç bişey yapmadığım halde bilgisayar açılır açılmaz direk 40 dereceyle başlıyor, oyun açıkırken direk 60 dereceye fırlıyor. Oyun açılana kadar bu sıcaklık 70 dereceye çıkıyor. Normalde oyunu yoğun bir şekilde oynadığımda oluşan sıcaklık artık oyun giriş ekranında oluyor. Oyunu 2 dakika kadar oynadıktan sonra 80 dereceye çıkıyor ve yaklaşık bir 5 dakika sonrada 85-90 diye çıkmaya devam ediyor. Önceden gördüğüm en yüksek sıcaklık Watch Dogs'da 76 dereceyken, şu anda hangi oyun olduğu fark etmiyor 85 in altına indiremiyorum. Ekran kartım 70 dereceye çıkana kadar fanlar %20, 85 dereceyi gördüğüm sıralarda ise %45 hıza çıkıyor. Ama hiç önemli değil ben fanları %100 de yapsam gene ısınıyor gene ısınıyor. İlk önce kasadan dolayı böyle oluyor zannettim. Fakat sonra kendi kendime dedim ki bugüne kadar ısınmazken şimdimi ısınacağı tuttu kasadan olsa 1 senedir cayır cayır yanması gerekir diye düşündüm. Kasam 3 senelik Frisby marka kötü içi dar bir kasa hava sirkülasyonu neredeyse yok denecek kadar az ön tarafta fan yok. En yakın zamanda Zalman z3 plus alacağım zaten. Sizce bu ısınma başka bir nedenden dolayımı oluyor? veya 15.7 kurduktan sonra benim gibi ısınma sorunu yaşayan arkadaşlar varmı? (kullanılan oyunlar Shadow Of Mordor, Assassin's creed 4 Black Flag/ Ekran kartının çekirdek-bellek hızları Stock: 1030-1500 Oc: 1100-1600 Aralarındaki ısı farkı 3 derece olduğundan dolayı oc olarak kullanıyorum)
Son düzenleme: