R9 280X No Signal Hatası

Makaleler
6
Öncelikle merhabalar, dün ETS2 Multiplayer oynarken hayatımda ilk defa kasa çalışır durumdayken no signal uyarısı aldım ve kasa çalışmaya devam ediyordu. İşin garibi kasanın güç düğmesi de tepkisizleşti yani güç düğmesinden kapatamadım ve PSU'nun tuşundan kapatmak zorunda kaldım sistemi. Sistemi tekrar açtıktan sonra BIOS ekranında 5 dakika kadar takılı kaldı ve DEL tuşuna sürekli basmama rağmen BIOS'a girmedi. 5 dakika sonra BIOS'a girdi ve BIOS'dan çıkıp sistemi sorunsuz kullanmaya başladım. Sizce sebebi ne olabilir?

Anakart: B450-F ROG Strix (BIOS 2704)
CPU: R7 2700X
PSU: FSP Hydro G 750W 80+
RAM: G.Skill TridentZ 3200MHz (2x8GB)
GPU: R9 280X (Kendi kartım serviste olduğu için emektarı kullanıyorum) Yazılım sürümü 19.9.2'ydi hatadan sonra 19.12.2'ye yükselttim.
SSD: Samsung 860 Pro 256GB
SSD2: James Donkey 240GB
SSD3: Team Xtreem S3 120GB
HDD: Seagate Barracuda 7200RPM 1TB

Ses takılmış mıydı? Dosya var mı kontrol etsene.

Ses takılmış mıydı? Dosya var mı kontrol etsene.
Merhaba, minidump klasörümün içi boş.
dump.png

Sürücü problemi olabilir, yeni sürücü ile sonuçları gözlemle.
Bakıcam duruma göre bilgilendirme yaparım zaten bir kez oldu.
Bugün tekrar yaşadım yine aynı şekilde no signal yazısı geldi ve fanlar, RGB vs. çalışırken bilgisayarın power tuşundan res atamadım ve PSU'dan kapadım. Sorun bana ya anakart ya da SSD gibi geldi.
Minidump klasöründe yine bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest86 testi yapar mısın? Overclock var mı?
Memtest86 denerim. OC yok. PBO, Core Performans Boost ve XMP açık.
Sorunu bir daha yaşamadım ve yarın kendi kartım olan 2070S'ye döneceğim. Zamanınızı ayırıp yazdığınız için teşekkürler. @MayCrasH

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı