soysamurat
Hectopat
Daha fazla
Herkese selamlar ,
Elimde ki pc'yi ufak ufak revize etmeye başladım. İlk olarak ekran kartını değiştirip ASUS R9 280x DirectCU II TOP aldım ve OC yaptım( çok üst seviyede değil).
Buna mukabil işlemcim ise AMD Phenom II X6 1055T 2.8 . Onu da OC yapıp değerini 3.6 'ya çıkardım( ilerde yeni işlemci alana kadar)
Sorunum şu ; Oyuna girdiğimde ( ekran kartı oc'li iken) daha girer girmez
Bir de ekran kartı OC'siz iken oyunun içinde FPS'yi merak edip Vsync 'i kapattığımda 60 olan FPS üst değerlere ulaşıyor ama patlama vs. gibi zor sahnelerde yine pc yukarıda ki sorunları veriyor.
Sizlerden ricam neden oluyor ve ne yapmam lazım. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Not: psu : FSP 700 w. hyper 85 plus
ram : Kingston hyper X ( 2x4 ) + ( 2x2 )
Elimde ki pc'yi ufak ufak revize etmeye başladım. İlk olarak ekran kartını değiştirip ASUS R9 280x DirectCU II TOP aldım ve OC yaptım( çok üst seviyede değil).
Buna mukabil işlemcim ise AMD Phenom II X6 1055T 2.8 . Onu da OC yapıp değerini 3.6 'ya çıkardım( ilerde yeni işlemci alana kadar)
Sorunum şu ; Oyuna girdiğimde ( ekran kartı oc'li iken) daha girer girmez
- siyah ekran ve ses cızırtı halinde dümdüz oluyor ya da
- ekran çizgi çizgi olup ses yine aynısı ya da
- o an öylece kilitleniyor ya da
- şöyle bir uyarı ; "ekran kartı sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" diyerek masaüstüne döndü ya da
- PC kapanıp - açılıp uyarı ; "wimdows sizi mavi ekrandan kurtardı vs."uyarılarını aldım. Bunun üzerine devamlı araştırmamda ( deneme tabii ki
) ekran kartının OC'sini iptal edip denedim ve herhangi bir sorun olmadı. Oyunlar gayet rahat idi.
Bir de ekran kartı OC'siz iken oyunun içinde FPS'yi merak edip Vsync 'i kapattığımda 60 olan FPS üst değerlere ulaşıyor ama patlama vs. gibi zor sahnelerde yine pc yukarıda ki sorunları veriyor.
Sizlerden ricam neden oluyor ve ne yapmam lazım. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Not: psu : FSP 700 w. hyper 85 plus
ram : Kingston hyper X ( 2x4 ) + ( 2x2 )
Son düzenleyen: Moderatör: