R9 280X oyunlarda ani donma problemi

GokhanSesen

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi günler. Bilgisayarda oyun oynarken özellikle PUBG ve FIFA 18’de bilgisayar aniden donuyor, sesler kesiliyor hatta klavyedeki numlock ışığı bile yanmamaya çalışmamaya başlıyor. Sadece kasadan resetleyerek bilgisayarı geri kullanabiliyorum. Bilgisayarı yeni formatlayıp Windows 10 Education 1709 sürümünü kurdum ve sorun bundan sonra başladı. Bu sürümü formattan yaklaşık bir 3-4 hafta önce de kullanmıştım ve sıkıntı yaratmamıştı. İşlemciden de şüphelendiğim için Prime95 ile torture test yaptım ve "Prime 95 ERROR:rounding was 0.5 less than 0.4 " bu hatayı aldım. Bilgisayara OC yapmadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

İşlemci: AMD FX 8320 3.5 GHz
Ekran Kartı: AMD Radeon R9 280X 3 GB 384 bit
Anakart: ASUS M5A97 R2.0
RAM: 8 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci çekirdeklerinin sıcaklık değerleri nedir? Ben de AMD kullanıyorum ısı yükseldikçe ani bir düşüş frekans yapıyor ve takılma donmaya sebebiyet veriyor. Güncel sürüm kullandığına dikkat ettin mi? Bir sürü güncelleme geldi. BIOS, ekran kartı gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin ısınması ile ilgili bir sorun olduğunu pek düşünmüyorum çünkü düzenli olarak kasa içini ve fanları temizleyerek serin tutmaya çalışıyorum. Ekran kartı ve bios da güncel vga biosu da güncelmiş onu da kontrol ettim aida64 raporunu yapıp paylaşıcam hemen teşekkür ederim

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı aida64 testini yaptım ama nasıl yükleyeceğimi tam bilemediğim için böyle attım

Chipset sürücüsünü güncelleyin.
Previous AMD Chipset Drivers
Ekran kartı sürücü güncellemesi mevcut.
Download Drivers
Bellek değerlerini aşağıdaki videoya göre kontrol edin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows 10'da yapmanız gereken bazı ayarlar oyunlara uygulayın.
Windows 10'da Xbox DVR Nasıl Devre Dışı Bırakılır? - Technopat
[Çözüm] Windows 10 Fall Creators Update Oyunlarda ve Tam ekranda sorunlar
Konuda sunulan Tam ekran iyileştirmelerini oynadığın oyunların çalıştırıldığı ''exe'' dosyalarına uygulayın.

Tüm işlemler bitince sistem bakım yönergelerini uygulayın.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Dipnot: Windows 10 Home sürümüne Temiz kurulum ile geçmenizi kesinlikle öneririm.
Windows 10 Sürümleri Karşılaştırma ve Özellikler | Serhat AKINCI - IT Blog

Buradan dediklerinizi denedim sadece Win 10 home kaldı onu da ssd sipariş verdim o gelince ona kurcam ama şimdilik pek çözülmedi gibi duruyor dediklerimde deneyemedim ama şimdilik teşekkür ederim Win 10 kurduktan sonra tekrar haber vericem buradan teşekkürler

Windows 10 Home'a temiz kurulumla geçtim ama hala aynı sıkıntı oluyor başka bir çözüm yolu ya da fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı