R9 280X sistem durduk yere donuyor

ilkertolgun

Decapat
Selamlar öncelikle. Buralarda yeniyim bir yanlışım olursa affola.

Bilgisayar özelliklerim:
Gigabyte GA-970A-UD3 anakart.
AMD FX (tm)-8120 3.10GHz 8 çekirdek işlemci.
12 GB DDR3 RAM.
Everest 850W PSU (modelini bilmiyorum...)
AMD R9 280X 3G ekran kartı.

Sıkıntım şu: bilgisayarı yaklaşık 3-4 ay önce bir tanıdığımızdan 2. ele aldım. Aldığım günden beri sıkıntılar yaşamaktayım. Bilgisayar boşta dahi olsa durup dururken donuyor, hele arkada bir ses veya video açıksa çalan şey anlam veremediğim bir hale bürünüyor. Ne kadar beklesem hiçbir şekilde düzelmiyor, reset atmak zorunda kalıyorum. Bu oyunlarda da birçok kez oldu, internette dolaşırken veya Discord açıkken. Bu konuyu çok kez forumlarda araştırdım ne yapsam maalesef ki çözüme ulaşamadım ve artık sabrım taştı.

Denediğim şeyler:
-Virüs taraması yaptım.
-BIOS'u default ayarlarına çektim.
-SSD kablolarını ve diğer HDD kablolarını kontrol ettim.
-Format atmadım.
-Herhangi bir uygulama ile bileşenleri taratmadım çünkü bu konularda yardıma ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar öncelikle. Buralarda yeniyim bir yanlışım olursa affola.

Bilgisayar özelliklerim:
Gigabyte GA-970A-UD3 anakart.
AMD FX (tm)-8120 3.10GHz 8 çekirdek işlemci.
12 GB DDR3 RAM.
Everest 850W PSU (modelini bilmiyorum...)
AMD R9 280X 3G ekran kartı.

Sıkıntım şu: bilgisayarı yaklaşık 3-4 ay önce bir tanıdığımızdan 2. ele aldım. Aldığım günden beri sıkıntılar yaşamaktayım. Bilgisayar boşta dahi olsa durup dururken donuyor, hele arkada bir ses veya video açıksa çalan şey anlam veremediğim bir hale bürünüyor. Ne kadar beklesem hiçbir şekilde düzelmiyor, reset atmak zorunda kalıyorum. Bu oyunlarda da birçok kez oldu, internette dolaşırken veya Discord açıkken. Bu konuyu çok kez forumlarda araştırdım ne yapsam maalesef ki çözüme ulaşamadım ve artık sabrım taştı.

Denediğim şeyler:
-Virüs taraması yaptım.
-BIOS'u default ayarlarına çektim.
-SSD kablolarını ve diğer HDD kablolarını kontrol ettim.
-Format atmadım.
-Herhangi bir uygulama ile bileşenleri taratmadım çünkü bu konularda yardıma ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.
Ömrü artık bitmiş olabilir win 10 yerine win7 kurun bence.

Driver değiştirmeyi deneyin. Reset attıktan sonra sağ altta AMD WattMan ayarları sıfırlandı yazıyor mu?
Hayır hiç öyle bir yazıya rastlamadım. Driver değiştirmekten tam olarak kastınız nedir?
SSD veya HDD de sorun var muhtemelen.
Arkadaşımda da aynı sorun vardı. Yeni SSD aldı ve çözüldü.
SSD dolu ise ondan yapıyor olabilir.
Marka ve model nedir?
SSD'de 50gb boş alan mevcut. SSD Marka modeli hakkında maalesef bir bilgim yok. Öğrenebileceğim bir yazılım mevcut mu?
Sıcaklıkları kontrol edin. HD Tune ile disklerinizi test edin. Herhangi bir sıkıntı çıkmazsa RAM'leri teker teker farklı slotlarda deneyip kullanmaya çalışın.
1612019418049.png

Sonuç böyle. Sanırım bir sıkıntı bulmadı. Rami farklı slotlara değiştirip tekrardan rapor edeceğim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı