R9 280X Sistem Metin2 Grafik Sorunu

FiRaRi06

Hectopat
Daha fazla  
Anakart : Asus M5A97 R2.0
İşlemci : AMD FX 8320
RAM : Corsair Vengeance Pro Kırmızı soğutuculu (2x4) 8GB 1866MHz CL9
Ekran Kartı : Asus R9 280x DirectCU II Top 3gb 384 bit
SSD : Samsung 840 Evo 120GB
Power : Xigmatek Tauro Serisi 80 Plus Bronze 600W

Geçtiğimiz Ocak ayında Vatan Bilgisayardan'dan bu sistemi topladım. Çok iyi bir sistem Battlefield, Crysis, Call of Duty, GTA5 gibi oyunlarda hiç bir sıkıntı yaşamadan Ultra ayarlarda sorunsuzca oynadım. Fakat Online oynadığım Metin2 oyununda etraftaki canavarlar olsun diğer online oyuncular ve hatta kendi oyun karakterim durup dururken ekrandan bir anda yok oluyor aslında orada bir canavar ya da karakter oldugunu biliyorum ama görünmez oluyor kendi karakterim dahil olmak üzere aynı anda olmuyor değişik değişik zamanlarda değişik karakterler buda oyunda savaş sırasında olsun normal dolaşırken olsun çok can sıkıcı oluyor. 2007 yılında aldıgım bilgisayarda ve 2008'deki laptobumda bu sıkıntıyı hiç yaşamadım çevremdeki hiç bir bilgisayarda bunu yaşamadım daha doğrusu, neyse oyunda hiçbir şekilde donma/kasma sorun yok tek sıkıntı bu. İlk önce ekran kartından şüphelendim garantiye gönderdim hiçbir arıza olmadığını söyleyip gönderdiler ben başka bir ekran kartı denedim ondada aynı sıkıntıyı yaşadım daha sonra kasayı tamamen garantiye gönderdim anakarttan tutun işlemci RAM incelemişler hiç bir sıkıntı olmadıgını söylediler sadece powerı yenisi ile değiştirmişler, ama sorun hala devam ediyor. Kaç kere format attım kaç kere oyunu yeniden yükledim kendi sitesinden olsun sorun yaşamadığım diğer bilgisayarımdan olsun yok çaresini bulamadım baya uzun bir yazı oldu biliyorum ama sorunumu çözemedim ne yapmamı önerirsiniz? Ekran kartı driver'ı felan önerirseniz işe yaramıyor full format atıp farklı ekran kartı taktım onun sürücüsüde günceldi fakat fayda etmedi. Yardımınızı bekliyorum 1 yıldır çok canımı sıkmaya başladı oyundan tat alamıyorum hergün aynı.

Yardımmm sorunu hala çözemedim

Hocam o ekran kartıyla Metin2 oynamayın. Güçlü bir bilgisayarınız var. Çok güzel oyunlar var.
Neden o iğrenç oyunu oynuyorsunuz? İnsanların zevklerine karışmak bana düşmez fakat bırakın o oyunu.

Sorunuza gelecek olursam büyük ihtimalle işletim sistemi ile ilgili olabilir.
Hangi işletim sistemi kullanıyorsunuz?
Ayrıca oyunun optimizasyonu kötü olabilir ve oyun çok eski.

İşletim sistemim Win7 Ultimate 64bit, yıllardır oynadığım oyun çok uzun uğraşlarım var bırakmam imkansız gibi birşey.

İlk önce Windows 10 dvd sine ihtiyacım var, eğer bulabilirsem veya indirip dvd'ye yazabilirsem Windows 10'u deneyeceğim. 1-2 güne kadar yapmaya çalışacağım teşekkür ediyorum sonucu size aktaracağım.
işletim sistemim orjinal olmadığı için windows 10 a geçtiğimde ürün anahtarını nasıl yapacağım @Tisy

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…