R9 280X Tri-x sistem performans sorunu

EntropicDeath

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar ben yaklaşık 6 ay kadar önce masaüstü bilgisayar toplattırdım. Bir tanıdığıma bana amd almamı söyledi. Bende uzatmayarak peki dedim sistemi topladık sorun yok orjinal oyunlarda vs. battlefield 4 de en yüksek ayarda 80-90fps arasında alıyorum. GTA V de'de aynı şekilde fakat bazen hata veriyor. Olur olmadık yerlerde yavaşlıyor. BF4 de 90 fps verirken league of legends oyununda atıyor benimde aklıma acaba ssd de veya hdd veya anakartta bir problem mi var aklıma o geldi bende anakartımı vs. değiştirmeyi planlıyorum. Maliyetini yazacagım sizce ne yapmam gerek. Yaklaşık 3bin tl civarında para harcadım sırf kasaya ve kasadaki sorunda öndeki usbler çalışmıyor anakarttanmı problem var anlamadım. Komple mi değiştirmeliyim kasayı ?

Cooler Master Haf 912x plus 80plus = 550TL
Kingston 120gb hyperx ssd =200TL
Amd fx x8 8350 tam hatırlamıyorum fiyatını ama 500 civarıydı
Msi 990fxa-gd80 550TL
Sapphire R9 280X Tri-x OC EDİTİON
Cooler Master Seidon 120v
Vengeance 8gb Ram
1TB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
BF 4'de 90 FPS aldığını söylüyorsun ama LOL gibi oyunlarda oyundan atma sorununun olduğunu belirtmişsin. Buradan anladığım kadarıyla ısınma sorunun yok. Sorunun yazılımsal olabilir. GTA 5 ile ilgili oyundan atma sorunu genelde 3DM crack kullananlar yaşıyor. Oyunun orjinal mi emin ol ilk önce. İşletim sisteminin Win 8.1.3 olduğunu ve sürücülerinin güncel olduğunu varsayıyorum.

AMD kartlar çok ısınıyor. Kasanın hava akışında problem varsa karta ekstra sıcaklık yükü bindiriyor olabilir. HDD'de problem olabilir. HD Tune ile test yapın, sonuçları paylaşın.
Hocam neye göre ısınıyor dediniz? AMD işlemcide ısınıyor diyorlar bende FX 6300 var, Akasa Venom Pico ile kullanıyorum daha ısındığını görmedim. Kasa içi sirkülasyon iyi olmazsa bakımını yapmazsan her parça ısınır bu sadece AMD'ye özel değil ki.

@Because Im Batman
Örnekler çoğaltılabilir:

67933.png
67934.png

Merak ediyorum bu karşılaştırmalar referans tasarım mı diye? 90 dereceye çoğu kart çıkmıyor stres ve benchmark testleri dışında.
Evet referans referans olmasa AMD yazısının yanında marka ismide yazardı örneğin Evga Geforce GTX 970 denilmiş.

Anakart ve Kasa mı satmaya karar vermiş bulunmaktayım , anakartımın modeli belirtmiş olduğum gibi MSİ 990FXA-GD80 ve kasam ise cooler master haf 912 dir işlemcime uygun fx 8350 ye uygun sorunsuz çalıstıracak anakart ne önerebilirsiniz ve ekran kartımın r9 280x olmasına karşılık saglam psu lu kasa olarak da önerilerinizi alacağım çok teşekkür ediyorum.

Anakart ve Kasa mı satmaya karar vermiş bulunmaktayım , anakartımın modeli belirtmiş olduğum gibi MSİ 990FXA-GD80 ve kasam ise cooler master haf 912 dir işlemcime uygun fx 8350 ye uygun sorunsuz çalıstıracak anakart ne önerebilirsiniz ve ekran kartımın r9 280x olmasına karşılık saglam psu lu kasa olarak da önerilerinizi alacağım çok teşekkür ediyorum.

Kasayı neden satıyorsunuz ? Kasa oldukça sağlam bir kasa.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı