R9 280x Yeşil Şerit Sorunu

feedorafk

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımı açtığımda yeşil şeritler ve pikseller oluşuyor. Onboard da çalıştırdığımda herhangi bir sorun görünmüyor. Ekran kartını kurtarabilme şansım var mı sizce?

Öncelikle geçmiş olsun. Sorununuz kablo dönüştürücü ile ilgili değil. Ekran kartınızı kurtarmanın elbette bir yolu bulunuyor. Kartınızı fırınlama yaparak kurtarabilirsiniz, bunun için yapmanız gereken kartın plastik aksamları ve fan kısmını sökünüz. 5 - 10 dakika arası 200 derecelik fırında tutunuz, soğuduktan sonra çalışıp çalışmadığını test ediniz.

İlgili konunun linkini aşağıda bırakıyorum.

Ekran Kartı Fırınlama

Not: Bu yöntem size saçma gibi gelebilir, lakin bizzat kendim denedim ve kartımı hayata döndürdüm.

Isınmadan dolayı genişleyen GPU'nun bacakları PCB'den kopunca kart bozulur. 200 derecede GPU'nun bacakları tekrar eriyip PCB'ye yapışır ve kart tamir olur. Ama bu yöntem her zaman garanti sonuç vermez.

Bunun yerine en garanti yöntem, GPU'nun sökülüp bacakların bir makine ile yenilenmesidir. Bu yönteme Re-Balling denir. Zira GPU'nun bağlantı noktalarına lehim topları (Ball) yerleştirilir. Daha sonra GPU tekrar PCB'ye oturtulup ısı tabancası ile lehimlenir.

Uygularsan, geri dönüşü olmayabilir. Ayrıca sorunu biraz daha açmanda fayda var.. Kartta en son ne yaptın ne kadarlık bir kart ?

Fırına falan atma sakın, atrsan düzelir ama geçici olur aynı sorun tekrarlar, büyük şehirlerde oturuyorsan reballing işlemi yapan bir bilgisayarcı bul ona teslim et lehimleri erimiş yenilenmesi lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı