R9 280x Yeşil Şerit Sorunu

feedorafk

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımı açtığımda yeşil şeritler ve pikseller oluşuyor. Onboard da çalıştırdığımda herhangi bir sorun görünmüyor. Ekran kartını kurtarabilme şansım var mı sizce?

Vga dönüştürücü kullanıyorum onunla ilgili bir sorun olabilir mi acaba?

Öncelikle geçmiş olsun. Sorununuz kablo dönüştürücü ile ilgili değil. Ekran kartınızı kurtarmanın elbette bir yolu bulunuyor. Kartınızı fırınlama yaparak kurtarabilirsiniz, bunun için yapmanız gereken kartın plastik aksamları ve fan kısmını sökünüz. 5 - 10 dakika arası 200 derecelik fırında tutunuz, soğuduktan sonra çalışıp çalışmadığını test ediniz.

İlgili konunun linkini aşağıda bırakıyorum.

Ekran Kartı Fırınlama

Not: Bu yöntem size saçma gibi gelebilir, lakin bizzat kendim denedim ve kartımı hayata döndürdüm.

Uygularsan, geri dönüşü olmayabilir. Ayrıca sorunu biraz daha açmanda fayda var.. Kartta en son ne yaptın ne kadarlık bir kart ?

O kart artık ömrünü tamamlıyor. Biran önce yeni kart bakmaya başlayınız

Fırına falan atma sakın, atrsan düzelir ama geçici olur aynı sorun tekrarlar, büyük şehirlerde oturuyorsan reballing işlemi yapan bir bilgisayarcı bul ona teslim et lehimleri erimiş yenilenmesi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…