R9 285 mavi ekran sorunu

BraveHeaTR

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,

Geçtiğimiz aylarda sürekli tekrar eden, ekran kartı sürücüsünden kaynaklanan mavi ekran sorununun çözümünü bu konu üzerinden yardım alarak çözdüm. O zamandan bu zamana kadar mavi ekran almadım fakat bugün tekrar aldım.
İşlemcim AMD FX8320 , Ekran kartım AMD R9 285, Anakartım ASUS M5A97 R2.0 ve orjinal Windows 10 kullanıyorum. Eski 2005-2007 yapım çoğu mmorpg oyunda sorun yaşıyorum. Oyunların pat diye kapanması, hata vermesi, donması, takılması gibi pek çok hata konusunda destek almak için yapımcı şirkete mesaj attım ve bana verilen cevapta oyunda bir sıkıntı bulunmamakta, sorun sizin bilgisayarınızda deniliyor.

Böylesine eski oyunlar için bilgisayarı suçluyorlar. Ben bunu başlarda pek önemsemedim fakat sonradan mavi ekran hataları aldığımı düşününce acaba ekran kartımda bir problem olma ihtimali var mı diye kafama sorular takıldı. Güncel oyunlarda sıkıntım olmuyor. Hiçbirinde ani FPS düşüşleri veya çok ciddi takılmalar yaşamışlığım yok. Eğer ekran kartımda veya başka bir parçada sıkıntı bulunuyorsa teknik servise gönderdiğimde yardım alabilir miyim yoksa parça gönderdiğim şekilde tekrar mı dönecek ? Ayrıca bir sorun olup olmadığını teknik servise göndermeden önce kendim birkaç program ile test ederek anlayabilme şansım var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı