Şuan kullandığım sistem iyi mi demek istiyorsunuz yani ? benimle mi ilgili bir sıkıntı var ? Zaten DDR4' e geçmeyi düşünüyordum. Bütün oyunlarda fps'im çok düşük. Bilgisayarımda bir şeyler ters ama anlamıyorum. Disk kullanımım bütün oyunlarda %100 oluyor. Oyunlarda aldığım fps değerlerini görseniz hani bu ekran kartınla bu fps i almayı nasıl başarıyorsun diye sorarsınızR9 290 Vega gelene kadar bekletebilirsin çok güçlü 1440p kartıdır. i5 3470'den i5 7500'e geçersen emin ol hiç bir fark anlamayacaksın, o 4 nesilde hiç bir şey değişmediBu arada soket farklılıkları var, Anakart değiştirmeden değişemezsin işlemciyi biliyorsun di mi? i5 7500 yerine aynı bütçe ile R5 1600 alabilirsin. B350 PLUS veya Prime B350M-A anakart ile toplamda 1300-1400 TL tutar anakart+işlemci. RAM de DDR4 2400-3000 arası Memory Vendor List'de olan bir şey alabilirsin.
Şuan kullandığım sistem iyi mi demek istiyorsunuz yani ? benimle mi ilgili bir sıkıntı var ? Zaten DDR4' e geçmeyi düşünüyordum. Bütün oyunlarda fps'im çok düşük. Bilgisayarımda bir şeyler ters ama anlamıyorum. Disk kullanımım bütün oyunlarda %100 oluyor. Oyunlarda aldığım fps değerlerini görseniz hani bu ekran kartınla bu fps i almayı nasıl başarıyorsun diye sorarsınız
Bu arada Vega ne oluyor ?
Evet harddiskim bayağı bir eski%100 Disk kullanımı bende de oldu. Yanlış bilgi vermek gibi olmasın da ya sistem kaynaklı sorun var ya da harddiskin ömrü bitmek üzere. SSD ile sorunum tamamen düzeldi.
Ben harddiski söktüm SSD alıp taktım 120GB'lık onun yerine. Sistemim çok eski fakat SSD ilaç gibi geldi. Eski harddiskimi de HDD to USB çevirici alıp sadece depo olarak kullanıyorum ihtiyaç halinde. (Laptop kullanıyorum. )Evet harddiskim bayağı bir eskiSiz yeni harddisk aldınız mı yoksa direk ssd mi alıp taktınız acaba?
Hocam zamanında ekran kartını 1000 tl civarına almıştım. Şuan 1400 tl. 2. El olarak satsam 1000 tl ye satıcağım için bir fark olacağını düşünmüyorum.Hazır ekran kartı fiyatları fırlamışken ekran kartınızı aldığınız fiyatın üstünde satın.
1300-1200TL civarına satabilirseniz Istanbuldaysanız çok daha kolay satabilirsiniz Vega geldiğinde üste fazla bir miktar koymadan performansınızı 2'ye katlayabilirsiniz dilerseniz. R5 1600'e geçtiğinizde de minimum fps miktarınız oldukça artacak ve smooth gaming diye tabir edilen şeyi hissedebileceksinizHocam zamanında ekran kartını 1000 tl civarına almıştım. Şuan 1400 tl. 2. El olarak satsam 1000 tl ye satıcağım için bir fark olacağını düşünmüyorum.
Peki bu Vega mimari ekran kartları ne zaman çıkacak ? Yani en azından ona göre satiyim ekran kartını ki bilgisayarsız kalmayayım1300-1200TL civarına satabilirseniz Istanbuldaysanız çok daha kolay satabilirsiniz Vega geldiğinde üste fazla bir miktar koymadan performansınızı 2'ye katlayabilirsiniz dilerseniz. R5 1600'e geçtiğinizde de minimum fps miktarınız oldukça artacak ve smooth gaming diye tabir edilen şeyi hissedebileceksinizHDD eski ise disk zaten zor okuyup/yazıyordur bu yüzden %100 oluyordur. SSD'ye geçerseniz gerçekten farkı görürsünüz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.