R9 290 Oyun Performansı Sorunu

mouse555

Hectopat
Katılım
16 Ağustos 2013
Mesajlar
23
Öncelikle iyi akşamlar.

Ben 2 sene önce bir bilgisayar topladım her şey iyiydi. Performansından falan hayli memnundum ta ki geçen gece bir video izleyene kadar. Benimle aynı ekran kartına sahip olan biri performans değerlendirmeleri oyun testleri yapıyordu sleeping dogs adlı oyunda benchmark testi gerçekleştirdi ortalama fpsde 10, en yüksek fps değerinde ise 25 karelik bir fark vardı en düşük fps değerlerimiz ise aynıydı. Birkaç oyun testi daha izledim witcher 3 gibi oyunlarda da durum aynıydı. Test yapan kişiyle oyunu aynı ayarlarda oynatmama rağmen onlar kadar yüksek fps değerleri alamıyorum. Taban fps aynıyken ortalama ve en yüksek fps değerleri farklıydı.

Amd 9590 işlemci, sapphire vapor x 290 oc edition ekran kartı ve asus sabertooth 990fx 2.0 anakart sahibiyim. Sıcaklık değerlerim normal hatta sıvı soğutmam olduğu için ısı testlerdekinden daha düşük ısı değerlerine sahibim. Bilgisayarımı ayda bir kez temizlerim toz sorunumda yok yani. Tüm driverlarım güncel biosda dahil windows 10'un en son sürümünü kullanıyorum. Uefi'den ayarlarıda kontrol ettim enerji tasarrufu modu veya buna benzer şeyler kapalıydı sizce problem nerede? Sadece hdmi kablom yüksek standartlara sahip değil ama bu fps değerini etkilemiyormuş zaten.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bir tahmini veya çözümü olan yok mu?
 
Cevabın için teşekkürler. Tam performans alıp alamadığımı anlayabiliceğim başka bir yol var mı? Birde benim ekran kartım pci 3 ama anakartım ise pci 2 bundan dolayı bir performans kaybı yaşıyor olabilir miyim?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı