R9 290 sistem yükseltme

1070 de aslında bana makul gelmeye başladı. Ancak kartın full HD performansı cf r9 290 a kıyasla nasıl olur bilmiyorum . Yani aslında para harcayıp mutlu olma çabasındayım. Şu anda sistem tüm oyunları ultrada açıyor , msaa kapat yeter. Ancak insan bir türlü tatmin olmuyor bunu biliyorsunuz. Sabah 2. el bir r9 290 buldum 650 ye. Anakart msi h97 mate var makul. Kasa ve psu kalıyor geriye. Bilemiyorum acaba 1070 daha mı hesaplı olur? Daha mı performanslı olur? Krediler yatacak 1300 TL ,bunu sisteme yatıracağım. Her yönüyle amacım sistemi 5-6 yıl daha ultra-high ayarda tutabilmek amacım. Buna yönelik aslında sadece ekran kartı değil ,bütçeyi aşmadan herşeyi önerebilirsiniz.
Şu anki sisteminiz fhd için yeterli olduğunu belirtmişsiniz. 1070 alabilirsiniz ama kasanız pencereli ise cf dışarıdan fena görünmeyecektir. Zevk için cf yapabilirsiniz. Tabi tek kart daha iyi ama cf veya sli zevk meselesi.

Krediler yatacak derken ? KYK kredisi almaya mı başlıyorsunuz :D

1300'ün üstüne kartınızı satıp onun parasını da koyarsanız 1070 için yeterli bütçe oluyor o zaman. En fazla bir ay daha sabredersiniz bütçe artırmak için. 1070, 290 CF'den daha performanslı olur mu bilmem ama CF yaparsanız elektrik faturasında gözle görülür bir fark olacağını düşünüyorum. Hele de benim gibi günün yarısını oyunlarla geçiriyorsanız.

Not: Hala o kartı kullanmaya devam etmeniz taraftarıyım. Yatacak krediyle de altın alabilirsiniz. (y)
Aynen kyk kredisi alacağım. Yorumlarınız için teşekkürler. Cf yapacağım kart satılmış . Artık 1070 alırım heralde. Bu arada üniversiteye başladığımdan beri yani 3 aydır 3000 lira harcamışım. 1070 biraz beklesin . :)

Şu anki sisteminiz fhd için yeterli olduğunu belirtmişsiniz. 1070 alabilirsiniz ama kasanız pencereli ise cf dışarıdan fena görünmeyecektir. Zevk için cf yapabilirsiniz. Tabi tek kart daha iyi ama cf veya sli zevk meselesi.
Cf yapacak olursam kasa da almak zorundayım. Kasam küçük malesef. Mini atx. Sırf zevki ve havası için cf düşünüyordum. 1070 daha performanslı ;yeni kasa,anakart ve psu almama gerek yok. Ama ben cf seviyorum . Zevk başka birşey . Hani ferrari Mustang ten daha hızlıdır ama Mustang in zevki bir başkadır ya; öyle birşey. Dediğim gibi alacak olduğum r9 290 satıldı. 650 istemişti ,600 e bırakırsan alayım demiştim. Kabil etmedi. Kartı hepsiburada üzerinden get ile sattı 700 e. 630 alacak net. Yani ben elden alacaktım ve parayı peşin verecektim. O şimdi 2 hafta bekleyecek para gelsin vs. diye. Kendi bilir. Para biriktirmeye devam. Sene sonunda 1070 inşallah.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı