R9 290 Tri-x 85 derece normal mi?

00berat00

Hectopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Merhaba, ben Sapphire R9 290 Tri-x OC kullanıyorum. Ekran kartı sıcaklığı 85 derece filan oldu kasa Xigmatek Talon black edition. Normal mi yoksa Anormal mi?

Bence o kadar anormal bir durum yok. Ben Asus Gtx 770 ile Metro Last Night'ta 86 görüyorum. Fakat önlem almakta fayda var. Yoksa Hz. Allah korusun kötü sonuçlar doğurabilir.

Bulunduğunuz konuma göre değişiklik gösterebilir. Yükte 85 derece şu yaz sıcaklarında gayet normal diye düşünüyorum. Eğer rahatsız oluyorsan, Amd Catalyst Control Center'a gir ordaki Graphics Overdrive'dan DasFranklin arkadaşımızın dediği gibi fan hızını kendine göre ayarlayabilirsin.

Bilgisayar kapanmıyorsa sorun yoktur. :) Zaten çok ısındığında kendini kapatır sende önlemini alırsın fan hızını ayarlayarak. Bence normal değer. 90 derece görene kadar devam.

Alalı 1.5 ay filan oldu. Keşke Vapor-X alsaydım. Vatandan aldım. Kart geri iadede filan edebiliyor muyuz? Üstüne ekleyip başka bir kart filan? Bu arada zaten fan deviri %50 yapıyorum öyle 85 derece

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı