R9 290X Ekran kartı fan değişimi

BurakUludağ

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Resepsiyonist.
Konuyu nereye açacağımı bilemediğimden dolayı buraya açıyorum umarım yanlış yere açmamışımdır.

Sevgili technopath ekibi,

Sapphire R9 290x referans tasarım bir kart'a sahibim. Isı problem olmuyor fakat fan sesi beni rahatsız etmeye başladı. %50'nin üzerine çıkamıyorum. Cidden bu seviyenin üzerindeyken sesi duymanız lazım. Adeta pistten uçak kalkıyor. İnternette alternatif çözümler aradım ve sogutma blogunun sökülüp yerine farklı bir hava soğutma bloğu veya sıvı sogutma bloklarının takılabildigini gördüm fakat ben bu işlemi yapacak kadar deneyim sahibi degilim. Aklıma sizlerin laptoplarda ekran kartı değişimi videonuz geldi ve düşündüm malzemeleri tedarik edersem kanalınızda da çeşitlilik olması açısından ekran kartı fan değişimi vs. gibi bir video yayınlar mısnız diye... Eğer bu konu ile ilgiliyseniz bana 7/24 ulaşabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz güçlü kartlar yükte fazla ısınırlar, bu durumda soğutma fanı yüksek devirde çalılışıp rahatsız edici sesler çıkarabilir, bu durumda yapabileceğiniz hiçbir şey yok maalesef.

1.000 TL civarunda bütçeniz var ise sıvı soğutma yapabilirsiniz.
Ya da 400 TL civarında sessiz ve oldukça iyi soğutan özel tasarım hava soğutma alabilirsiniz.

Montaj konusunu da sıkıntı yapmayın, çokta zor bir şey değil.

Amazon.com: ARCTIC Accelero Xtreme IV High-End Graphics Card Cooler with Backside Cooler for Efficient RAM and VRM-Cooling DCACO-V800001-GBA01: Computers & Accessories şöyle bir sogutma bloğu buldum ben. 67 dolar bir fiyatı var siparişi versem 1 2 haftaya elime ulaşır diye düşünüyorum. Video testleri var asus'un direct cu ve sapphire'in vapor x modelinden daha iyi sogutma sağlıyor gibi. Tek sıkıntı montaj hiç güvenmiyorum kendime :) montaj videolarına baktım biraz korkuttu beni.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı