R9 290X güçlü mü?

kaankya

Decapat
Selamlar 600TL'ye ikinci el 3 fan Sapphire Tri-X modelini aldım RX560 tarzı yeni bir kart mı alsam diye çok ikileme girmiştim GTX960 falan hatta çoğu buradaki arkadaş R9 290X'den uzak dur dediler ama gittim aldım. 1 haftadır sıkıntısız uzay montaj olarak, çok memnunum.

Sistemim: Ryzen3 3100 / 2x8 Corsair 3000MHz RAM / B450M S2H milli anakart.

Şimdi başlığa gelirsek;

GTA 5 Ultra ayarlarda 8X MSAA dahi açıkken ufak bir overclock yaparak MSI Afterburner'dan (gerçekten ufak)

60FPS sabit alıyorum. 69 derece sabit oynamıyor.

MSAA kapatıyorum, diğer ayarlar Ultra, bu sefer ölçeklendirme 2.5X yapıyorum en yükseği ve 55FPS alıyorum çok akıcı ve görüntü kalitesi çok iyi oluyor.

MSAA 2X yapınca ölçeklendirme X2.5 ile 30FPS sabit ve çok akıcı hiç takılma drop olmadan 60FPS'den farksız devam ediyor.

Neden bu konuyu açıyorum, niye forumda RX460 tarzı ikinci elleri almak yerine R9 280X falan önerilmiyor sırf eski diye? Bu denli güçlülerse ve aynı fiyatlara bulabiliyorsak neden RX460 gibi kartlara mesela R9 280 alıyoruz diyelim tüm testleri yaptık sorunsuz çalışıyorsa niye almayalım? Sonuçta RX460 türevi bir kart alan da kısa zamanda değiştirmek zorunda kalacak bu eski kartı alan da. Ben de yeni nesil bir kart olmasına yakın bir karar verecekken gittim bunu aldım ve iyi ki almışım diyorum.

Kartın kendisini bilemeyeceğim ancak genel olarak Sapphire hiç tavsiye edilmiyor. Bilindiği kadarıyla büyük sıcaklık problemleri var.
Yok öyle bir şey bilindiği kimin bildiği? Kim tavsiye etmiyor? Kullananların hemen hemen hepsi memnun sallayanların çoğu hiç kullanmamış olanlar.

Aşırı yüksek TDP değerleri var böyle olunca ömürleri de çok olmuyor. Hala almazdım ben olsam. 290 Watt elektrik yakıyor ayrıca.

Evet TDP çok yüksek orası doğru da yani RX460 tarzı kartları alıp yakın zamanda değiştirmek gerekecekken düşük performans almak yerine bu tarz kartları test edip alıp değiştirene kadar dahi yüksek performans alınabilir görüşüne girdim bir miktar.

Yok öyle bir şey bilindiği kimin bildiği? Kim tavsiye etmiyor? Kullananların hemen hemen hepsi memnun sallayanların çoğu hiç kullanmamış olanlar.
Recep Baltaş daha önce ekran kartlarıyla alakalı videosunda da buna değinmişti. Ayrıca Google'da bununla alakalı yüzlerce örnek mevcut.

Anlayacağın kadarıyla 10. kattan atlayıp öleceğimi denemeden de bilebiliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı