R9 290X İ7 4790K Sistem Oyunlarda Takılma Sorunu

Nihilanth

Hectopat
Herkese selam. Ben birkaç haftadır oynadığım oyunlarda minik takılmalar yaşıyorum. Kasma gibi değilde minik minik. Sanki oyun takılarak oynanıyormuş gibi gözüküyor. İşletim sistemim Windows 10 orijinaldir. Acaba windows 10 yüzünden mi diye düşüyorum ama sistemi ilk yükselttiğim zamanlar böyle olmuyordu. Online oyunlarda da normal oyunlarda da aynı şekilde. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Sistemim:
İntel core i7 4790k
MSI R9 290x
Gskill 16 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynadığım oyunlar: Skyforge, World of tanks, World of Warships, Teamfortress 2 ,Battlefield 4 , Witcher 3

Withcer 3 ve Skyforge'da çok bariz belli oluyor.

Sürücüler güncel bios a kadar bugün beta sürücüyü kurdum belki sorun sürücüdendir diye yine aynı değişen birşey olmadı oyunlar hardsikte olduğu için harddisk birleştirmesi yaptım düzelmedi yinede ramlar 1600 mhz ama 1333 olarak görüyordu o yüzden xmp açmıştım kapatttım sonuç yine aynı aklıma başka bireşy gelmedi

Isınmadan kaynaklı olabilirmi acaba Ekran kartı Witcher 3 de 94 derecelere dayanıyor çünki ?

Oyunların orijinal olduğunu ve sürücülerin güncel olduğunu varsayarak sıcaklık değeri limitte sayılır. Sorun bundan kaynaklı olabilir ancak kesin bir şey söylenemez. Garantiye yollayın sorun varsa çıkar.

Sorunun ısınmadan kaynaklı olmadığını düşünmeye başladım dün bilgisayara format atıp herşeyi yeniden kurdum ona rağmen sorun devam ediyordu afterburnerden video izlerken gpu ısına baktım 70 dercelerde ve ona rağmen video bile donarak oynuyordu işlemci hızı sürekli 300 ile 500 mhz arasında gidip geliyor bunun sebebi işlemci olabilir mi ?

Ekran kartının çok ısınıp ısınmadığını böyle anlayabilirsin 60-70 serin 70-80 normal 85+ önlem alınmalı. 94 derece aşırı yüksek bir değer. Ekran kartını aldığın yere yolla. Sorununu açıkla sana yardımcı olurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…