R9 295x2 mi SLI Gtx 980 mi?

@Silinen üye Çok yanlış bilgilere sahipsin. X16 + X16'yı X79'da da yapabiliyorduk, ilk defa Recep Baltaşın incelemesinde duydunuz heralde her duyan ilahlaştırıyor X99'u. SLI iki kat fps vermez, çift kart kullansan bilirdin.

@Silinen üye Monitörün 4K değilse ya da 1080p 144 hertz değilse tek 980 yeter. 2-3 yılda bir kart değiştirirsin ille de ultra takıntın varsa.

İyi de ben de bunu diyorum zaten. Teknik olarak 2 kat performans artışı olması gerekmez mi? Bundan emin olmadığımdan soruyorum zaten.

Bak şimdi tek bir kart var elinde, X16 olan slota taktın 100 fps aldın, çıkarıp X8 slota takarsan 93-96 fps alırsın ortalama. Yani ikisini de X16 slota takarak SLI yaptığında 200 fps almayacaksın, çünkü SLI iki kat fps arttıran bir yöntem değil.

SLI ; iki kat fps arttırmaz.
X8 slota takmak ; X16'ya göre ortalama %5 performans kısıtlar.

Sli'nin 2 kat performans vermemesinin sebebi zaten sadece anakart slotlarının bir tanesi x16 hızında çalışmasıydı. 2 tane olunca x79 ve x99'da çözülmüş. (Ben x79'da da olduğunu bilmiyordum.) Ayrıca x16 slotuna takarsan 100 fps alıyorsak, x8 hızında nasıl 93 fps alacağız? Eğer böyle olsaydı herkes sli yaptığında yüzde doksan performans artışı olurdu. Bilen biri aydınlatsın artık. @Recep Baltaş, @Ali Güngör bu önemli konuya bekliyoruz sizleri. @Akif biliyorsan seni de bekleriz. :)

NVIDIA GeForce GTX 970 SLI Review | techPowerUp

bf4_1920_1080.gif
crysis3_1920_1080.gif
watchdogs_1920_1080.gif

SLI yapınca iki kat özellikte bir kartın olmuyor. Vram ikiye katlanmıyor, git biraz araştır. Daha X79'dan haberin yok.

Suç anakartın değil, işlemcinin desteklediği pci-ex bağlantı hattı sayısı. Yoksa bütün slotları X16 olan anakartlar da var.

Son düzenleyen: Moderatör:
X99 ya da x79 anakartlarda denendiğini varsayarak yüzde 90 oranında sli başarılmış gözüküyor Göksel arkadaşımızın gönderdiğine göre. Testte GTX970'in R9 290X'i geçiyor gözükmesi şaşırtıcı. R9 290'dan yüzde iki performanslı değil miydi incelemede Recep Baltaş'ın söylediğine göre? Ben mi yanlış hatırlıyorum?

Z87'de denenmiş. Anlaman gereken şu SLI demek kartın özelliklerini ikiye katlamak demek değil. Slot darboğazı da öyle ahım şahım bir darboğaz değil, gördüğün üzere Z87'de test edilmiş.

Bazı oyunlarda 1,54 kat fps artışı olmuş, bazılarında 1,9. Ama bu kart 970 olduğu için SLI'da bu kadar yüksek artış var. Crysis 3 çıktığı zamanki kartların SLI performansına bak. Ben iki tane Gtx 760 kullandım 1,9 değil 1,6 zor gördüm. X8 + X8 olarak bağladım bu arada.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı