R9 295X2 ve i7 4790K Tabanlı Sistem Güncelleme

DDR4'e geçsen de fps değişmeyecek ki ekran kartı sabit kaldığı sürece. 4790K bence şuan tüm ekran kartı konfigürasyonları için yeterli. Onun için bir tane daha R9 295X2 ekleyebilirsin. 295X2 artık eskidi, zaten çok güç çekiyor iki karta yükseltirsem ısınma ve güç tüketimi daha da artar dersen de elindeki kartı satıp 2X GTX 980Ti almanı öneririm.

Biz hâla, G3258 sisteme OC denemesi yapalım. :D Şuanda sistem en üst seviyede R9 295x2 gibi bir canavar yetersiz. Gtx 980 TI daha performansli olacagıni dusunuyorum.

DDR4 sistemde eğer İ5 5930K gibi bir işlemci kullanıp SLI veya CrossFire yapacaksan daha iyi performans alırsın. İ5 5930K 40X PCI Express hattını destekliyor bunun sayesinde 2 tane kartda X16 hızında çalışacaktır.

Yeni işlemci ve anakartlar ağustosta çıkıyor acaba onları bekleyip sistemi sıfırdan yenilesem olurmu. Bu arada Nvidia geçmek galiba en iyisi.

Sistemin günümüz şartlarında üst derecede çok iyi bir sistemdir bence güncellemek için bu kadar acele etme derim. Hem Nvidia hem AMD yeni teknolojiler üretiyor ayrıca DirectX12 henüz daha gelmedi fakat az kaldı. Benim şahsi görüşüm sabırlı olup DirectX 12'nin Nvidia'ya mı yoksa AMD'ye mi daha çok avantaj getireceğini görüp ona göre karar vermen daha iyi olur. Bu arada DirectX 12 ile birlikte SLI ve CF birlikte yapılabileceği yönünde haberler var yani hem Nvidia hem AMD kartlar birlikte çalıştırılabilecekmiş eğer bu gerçek olursa 295x2'nin yanına 980Ti takar keyfine bakarsın. Tavsiyem bu yönde yine de sen bilirsin.

Herkese merhaba, arkadaşlar geçen yıl iyi bir sitem toplamıştım ama şu anki sitemim 4K da yeterli değil.
Ben oyunları ultra ayarlarda rahat oynamak istiyorum. Bu sitemimi nasıl toparlayabilirim? Ağustos'ta yeni işlemci ve anakartlar da duyurulacakmış. Bu işten iyi anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Çünkü 12000 TL'ye aldığım sistem 4K'da eziliyor Rica etsem yardımcı olur musunuz?

Sistemim:
  • Monitör samsung U28D590D 4K
  • İşlemci: İ7 4790K/corsair H110 işlemci soğutucu
  • Ekran kartı: sapphire R9 295x2
  • Anakart: Asus Z97 Deluxe
  • Kasa: Corsair 760T
  • PSU: Evga super nova 1300w
  • Hardisk ...WD 3.5" 2TB Caviar Black SATA 3.0 7200Rpm
  • SSD. samsung 256gb 840 pro
  • RAM: Corsair 16gb 2400 mhz vengance pro
  • DVD asus 24x
  • Creavite D200 kablosuz hoparlör
  • Razer ouroborOs mouse
  • Logitech G19 klavye

Ayarları düşürmeden başka çaren yok. Zaten 295x2 çok iyi performans vermiyor. Veriyor olsa bile dalgalanma ve takılmalar ve ani FPS düşüşleri söz konusu. Omega 15.7 biraz gidermiş olabilir ama AMD genelde yazılım tarafından zayıf olduğu için (ki GeForce Experience gibi bir ekosistem yaratamadı) ve Gaming Evolved gibi rezalet bir yazılım ile kullanıcılara destek sunuyor. İçindeki GVR özelliği Nvidia Shadow Play'e nazaran çok kötü. 2 yollu Crossfire var zaten sistemde, 4 yollu yapmaya kalkma performas artışı göremezsin. Sadece işlem gücün yükselir, oyunlar zaten desteklemiyor sayılır.

Arkadaş 12 bin lira verince 4K'da ULTRA +60 FPS beklemiş. Maalesef teknoloji yeterince gelişmedi. 30-40 FPS almanız normaldir. Upgrade istiyorsanız 1 R9 295X2 daha koyarsınız, güç kaynağı yeterlidir. Ayrıca RAM'leri 2400 megahertz alarak yavaşlatmışsınız. CL 8 veya 9 olacak şekilde en yüksek megahertz alınmalıdır. 2400 megahertz CL11-12 iyi değildir.

1 tane daha 295x2 koyarsa performans yükselmez. Her hangi bir kullanıcının maximum 2 yollu SLI/Crossfire yapması tavsiye edilir. 3. kartdan sonra performans alamıyorsunuz, hatta geriliyorsunuz.
AMD Fury X vs. NVIDIA GTX 980 Ti: 2- and 3-Way Multi-GPU Performance | Battlefield 4

Kimse bu yeni çıkacak Z170 anakartlar dan bahsetmiyor onlar nasıl olacak skylatie mi tam ismini bilmiyorum o işlemciyi beklemek gerekiyormu, arkadaşlar ben bu sistemi DDR4 yapıp 2 tane Nvidia Titan X ile desteklemeyi düşünüyorum. Lütfen yazım hatası varsa ban vermeyin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı