R9 380 100 Dereceye Kadar Çıkması

Ekran kartını daha önce hiç açmadıysanız, Youtube'den videoları bulup izleyin. Aynı modeli illa açan biri olmuştur. Ona göre termal pad almanız da gerekebilir. Ben eskidek 270X kullanmıştım, o da böyle 90 derecelere çıkıyordu, saat hızını düşürüyordum ısınmasın diye.

Sonra 20TL'ye bir termal macun aldım, iletkenlik seviyesi 5 W/m-k idi.
Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Linki yukarıda, eğer elinizde daha kaliteli macun varsa onu kullanın. Termal pad olarakta sanıyorum 0.5 mm olması gerekiyor. Araştırmak gerek onu.
Arctic Thermal Pad (50 x 50 x 0.5 mm) 6.0W, mK ACTPD00001A - Nanokatalog

Yeterli olacaktır. 90 dereceden sonra bunları uygulayınca 60 dereceyi geçmiyordu kartım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartını daha önce hiç açmadıysanız, Youtube'den videoları bulup izleyin. Aynı modeli illa açan biri olmuştur. Ona göre termal pad almanız da gerekebilir. Ben eskidek 270X kullanmıştım, o da böyle 90 derecelere çıkıyordu, saat hızını düşürüyordum ısınmasın diye.

Sonra 20TL'ye bir termal macun aldım, iletkenlik seviyesi 5 W/m-k idi.
Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Linki yukarıda, eğer elinizde daha kaliteli macun varsa onu kullanın. Termal pad olarakta sanıyorum 0.5 mm olması gerekiyor. Araştırmak gerek onu.
Arctic Thermal Pad (50 x 50 x 0.5 mm) 6.0W, mK ACTPD00001A - Nanokatalog

Yeterli olacaktır. 90 dereceden sonra bunları uygulayınca 60 dereceyi geçmiyordu kartım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Macunum var termal pad gereklimi videoda göremedim,bu anlattıklarınızı yarın halledicem.Psu konusunda bilginiz varmı eski bilgisayarımda aynı olayı yaşamıştım psu değişince sorun çözüldü sıkıntı güç kaynağında olabilirmi?

Güç kaynağı yeterli bence. Siz ekran kartına uygulayın sonra ısı düşecektir. Aynı şekilde kapanırsa bu sefer sorun PSU'dan olduğunu anlarız.

Çok teşekkür ederim videodakileri uyguladım macunu sürdüm 1 saat kadar aynı oyunu oynadım 70-75 derece arası oynama oluyor hiç bir kapanma yaşamadım inşallah böyle devam eder.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı