R9 380 2G FPS Sorunu

dedelii

Hectopat
Daha fazla  
Sayın forum sakinleri. Sistemimi yeni toparladım. Fakat olması gerektiği gibi olmayan bir takım şeyler var. Bunlardan ilki oyunlardaki fps'm dir. Sistemimi şöyle açıklayayım;

• Msi 970 Gaming anakartı.
  • Amd Fx X8 8300 işlemcisi.
  • Gskill 8(4*2) 1600 ramleri.
  • Transcend 128Gb ssdisi.
  • Msi r9 380 2g Gddr5 256 bit dx12 ekran kartı
  • Zalman z5 midT ATX kasası.
  • Fsp Hexa 500W 80+ güç kaynağı.

Buraya kadar normal giden bir sistem var. Fakat ekranım Casperin 18.5 inç 1366x768 çözünürlüğündeki bir ekran var. Vga ve Dvi çıkışları var ve ben VGA kullanıyorum. Bunları 2500 TL sistem ile vatandan toparlamaya çalıştım iyi veya kötü.

Sorunum:720p(HD) olmasına rağmen neden GTA 5gibi oyunlarda 32 FPS AVG oynuyorum? İnternette baktığımda 1080p (Full HD)'lerde bile max settings'de 45 FPS filan alıyorlar. Sürücüde mi sıkıntı var yoksa ekranımdaki VGA çıkışından VGA to HDMI yaptım. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet Recep Bey ben vatana bilgisayara geri götürdüm bellekler için. Bozuktu, geri aldılar 1600mhz yerine 1866mhz takdılar 10 lira fark ile. Ondan ziyade sistemim darboğaz edecek bir sistem mi?

Amd'nin sitesinden güncel driverleri kurdum. Msi update ile BIOS güncelledim. Gaming App güncel. Amd gaming evolved güncel. Yani ne yapmam lazım? En düşük oyunlardan biri olan counter strike g.o. gibi oyunu bile kasıyor şuan sistemim. Lütfen yardım edin yemin ederim aldığıma alcağıma pişman olmuş durumdayım. @Recep Baltaş

Arkadaşımda denedim. Asus'un bir monitörü var Vga girişli. Vgayı bağladım diğer ucuna arkadaşımda takıyor ekran kartının içinden çıkmış Vga to Dvi cihazı. Onlada denedim sonuç aynı. Şöyle söyleyeyim low'ada alsam ultrayada alsam kasıyor makine. Yazılımsal mı donanımsal mı bilemiyorum. @Recep Baltaş

@Recep Baltaş isterseniz tekrardan bir format atayım sizin söydiğiniz yazılımları kurayım olur mu acaba? Bide işlemci darboğaz yapar mı?

@Recep Baltaş abi anakart+işlemciyi satıp intel tabanlı sistem mi yapmalıyım yoksa ekran kartını satıp r9 390 gibi biraz daha üste mi çıkmalıyım? Uzun zamandır damlaya damlaya göl olmuştu şimdi o kadar emeğime ayıp olduğunu düşünüyorum akıl ver abi lütfen. Saygılar.

@Recep Baltaş Azimle size yazıyorum :) Resimdede görceğiniz gibi Msi Gaming App'de değerler kısmını açtım oyuna girdiğimde Cpu Voltage : -1 V
Gpu Volt ise :0 V yazıyordu bunlardan olabilme ihtimali var mı power supply mi yetmiyor?

20151229_001857.jpg

Hocam 62 bence benim kanaatimce çok değil sapphire'ler 80-90 görenler var diye biliyorum. Birde sizin imzanızda olan 750 ti:LOL: . Amd ile nvidiayı karşılaştırabilirsiniz fakat amd ile inteli nasıl karşılaştırdığınızı anlayamıyorum. Soğutma sistemlerini markalar yapar buda ufak bilgi olsun. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.

Hocam 62 bence benim kanaatimce çok değil sapphire'ler 80-90 görenler var diye biliyorum. Birde sizin imzanızda olan 750 ti:LOL: . Amd ile nvidiayı karşılaştırabilirsiniz fakat amd ile inteli nasıl karşılaştırdığınızı anlayamıyorum. Soğutma sistemlerini markalar yapar buda ufak bilgi olsun. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.

Bana göre 62 çok. Büyük işlerde gözüm yok. Abartmayı sevmem. İntel değil o yanlış yazmışım AMD olacak tabi ki. Ne olmuş 750 Ti ise ? Neden küçümsediniz ? Bence gayet başarılı bir Ekran Kartı. Gayet iyi bilgim var arkadaşım sen merak etme ayrıca MSI markasını baza alarak cevap yazdım zaten. İyi forumlar.

Not: Ayrıca ben GTA 5'i 32 fps de değil 60-70 fps arasında oynuyorum. :sinsi:Hemen hemen ayarların çoğu High'ta (Texture v.s).

Küçümsemek değil performansı az ve güç tüketimide çok düşük bu yüzden güldüm. 2 ay önce çok kötü bir grafik kartım vardı öyle birşey aklımın ucuna gelmedi. Msi ve asus benim gördüğüm kadarıyla en iyi ekran kartı soğutucularını yapan firmalardır. Teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı