R9 380 Crossfire yapılır mı?

Kesyda

Hectopat
Daha fazla  
Anakart : SABERTOOTH 990FX R2.0
İşlemci : AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Önbellek 125W 32nm İşlemci
Ram : 16 GB DDR3 1866MHz ( 2 x 8 )
Ekran Kartı : Sapphire R9 380 NITRO GAMING Dual-X 4GB GDDR5 256Bit DX12
Depolama : 240 GB SSD + 1 TB HDD
Power Supply : 850 W
Monitör : 32" led ( 1920x1080 çözünürlükte kullanıyorum )

Yukarıda belirttiğim bileşenler ile oyun oynuyorum. 1920x1080 çözünürlükte oynadığım yeni oyunlar arasında hiç performans sorunu yaşamadım ama ben bu oyunları 4k çözünürlükte oynamak istediğimde performans yarı yarıya düşüyor. Size sorum ;

1 ) Bir tane daha R9 380 nitro alıp crossfire yapmak mı ?

2 ) Yeni bir kart almak. ( Ama bu durumda eski kartı tamamen çöpe atmış sayılacağım )

Sizce bunlardan hangisi mantıklı olur ?

Sisteminizi genel olarak satıp ryzen platformuna geçmeyi düşünebilirsiniz. 4K için ekran kartı alsanız darboğaz yaşayacaksınız işlemciyi değiştirseniz ölü yatırım gibi olucak. Onun için en iyisi sistemi yenilemek. Onun dışında tek ekran kartı her zaman çift ekran kartından iyidir.

Sisteminizi genel olarak satıp ryzen platformuna geçmeyi düşünebilirsiniz. 4K için ekran kartı alsanız darboğaz yaşayacaksınız işlemciyi değiştirseniz ölü yatırım gibi olucak. Onun için en iyisi sistemi yenilemek. Onun dışında tek ekran kartı her zaman çift ekran kartından iyidir.

Anladım.Bu sistemi bozmakta istemiyorum o yüzden elimde 1 ay kullanılmış olarak bazı parçalar var ama fiyat belirlemesi de yapamadım açıkcası neye göre satmalıyım. Mesela ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 2 tane var elimde 1 ay kullandım köşede duruyor , ama piyasada 2. el fiyatı bulamadım bilginiz varsa yardımcı olur musunuz ?

Anladım.Bu sistemi bozmakta istemiyorum o yüzden elimde 1 ay kullanılmış olarak bazı parçalar var ama fiyat belirlemesi de yapamadım açıkcası neye göre satmalıyım. Mesela ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 2 tane var elimde 1 ay kullandım köşede duruyor , ama piyasada 2. el fiyatı bulamadım bilginiz varsa yardımcı olur musunuz ?
Hocam 2. El hakkında neredeyse hiç bilgim yok ama sahibinden veya benzeri sitelerden bilgi edinebilirsiniz. Hatta forumun 2. El sıfır alım satım başlığı da var. Veya bu konuda daha bilgili kişileri etiketliyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı