R9 380 Ekran Kartı Kullanımı Düşme Problemi

Ethem1907

Megapat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sapphire Nitro R9 380 4GB 256bit ekran kartım var. Sıkıntım ekran kartım eminim ki tam performansını vermiyor. 1 senedir PUBG olsun, GTA V olsun hep sıkıntılı oynadım. Oyunlar 60-70-80 FPS de alsa hiç öyle gözükmüyordu. Arada donuyor, arada takılıyordu. Darboğaz herhalde diye düşündüm. Ama araştırdıkça baktıkça bugün çözdüm olayı. Aynı sistemde aynı ekran kartı ve işlemciyle takır takır oynayanları gördüm bu yüzden darboğaz olmadığını anladım. Sonra şöyle iyice bakarken sorunun GPU kullanımı olduğunu fark ettim. Örnek verecek olursak Crysis 3'te 70 FPS'e yüksek ayarlarda çıkıyorum. Ama 10 saniyede bir 30-25 FPS görüyorum. Dikkatlice incelediğimde ise bu durumun GPU kullanımının bir anda %40-50 hatta bazen %10'lara düşüp olduğunu fark ettim. GPU kullanımı %90-100 olduğu zamanlarda ki 10-15 saniye bu, FPS ve akıcılık her şey çok güzel. Düşük oyunlar olsa %50'yi anlarım. Ama her oyunda. Her oyunu 50-60 FPS açma gücü varken kullanım düşüşleri yüzünden donmalar, FPS düşmeleri, takılmalar yaşıyorum. Neden GPU kullanımım oyun kasmasına rağmen 50 altına vs. düşüyor? 1 senedir böyle lütfen yardım edin. Ve son olarak FurMark programı ile testlerde test sonuna kadar GPU kullanımı %99-100 kullandığı için gayet başarılı sonuçlar alıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yüksek ayarda açtığında CPU kullanımını düşürüp GPU'ya yüklenir zaten düşük ayardada tam tersi grafik arttıkça ekran kartına biniyor iş o yüzden CPU kullanımın düşmüş.
Doğru ama böyle daha iyi oldu, şimdi de işlemciyi overclock yapıp oyunu 1440p de açmayı denicem. Sonuçta ekran kartı kutusunda 1440p oyun için damgası var. Belki bir değişiklik olur.

Güç kaynağınız yetersiz veya üstünde yazan gücü vermeyecek kadar kalitesiz olduğu zaman bu tip sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Farklı bir güç kaynağı ile oyun testi yapmayı deneyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı