R9 380 Ekran Kartı Sıcaklık Sorunu

musacnnn

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım boşta çok sıcak, bilgisayarı başlatınca 5 dakika geçiyor ekran kartının sıcaklığı boşta 70-75 derece arasına çıkıyor, bir süre sonrada 75'e sabitleniyor fan hızı ise 45 civarı sizce sıkıntı ekran kartındamı yoksa virüs mü girmiştir sisteme format atmalımıyım. Önceden boşta çalışmayan fan şuan boşta 75 derecede %45 çalışıyor. Resimdeki gibi, yardım ederseniz çok sevinirim.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım boşta çok sıcak, bilgisayarı başlatınca 5 dakika geçiyor ekran kartının sıcaklığı boşta 70-75 derece arasına çıkıyor, bir süre sonrada 75'e sabitleniyor fan hızı ise 45 civarı sizce sıkıntı ekran kartındamı yoksa virüs mü girmiştir sisteme format atmalımıyım. Önceden boşta çalışmayan fan şuan boşta 75 derecede %45 çalışıyor. Resimdeki gibi, yardım ederseniz çok sevinirim.

Eki Görüntüle 233840

Sorun çok büyük ihtimalle Sapphire'de daha önce Sapphire marka ekran kartıyla bu tarz sorun yaşayan çok kişi gördüm.

kasada 3 adet fan bulunmakta ekran kartı olsun diğer parçalar olsun tozlu değil nerdeyse haftada bir tozunu alıyorum, işlemcinin ısısı normal daha önceye göre, birazdan format atıcam sistemime bide ozaman bakıcam devam edicekmi sorun devam ederse mecbur garantiye göndericem

şimdi dikkat ettim de sistem ilk açıldığında 35 derece iken core clock ve memory clock hızları oldukça düşük 300 lerde ama ne zaman ısı yükselse onlarda yükseliyor 1010 1450 ye falan çıkıyor. Yani arka planda bi uygulama çalışıyor olabilirmi görev yöneticisine bakıyorum ama göremiyorum sistemi yoran bir olayı.
Adsız.png

sistemime format attım ve şuanlık gpu core clock ve gpu memory clock iyi seviyede boş durumda ama ekran kartının sıcaklığı 50 derece fanlar çalışmazken normalmi bu sıcaklık yoksa daha mı düşük olması lazım oyunda ise gta 5 de test yaptım %75 fan hızında 70-80 arası değer verdi. Bu ayarlar sizce normalmi

Bir sorum daha olucak, boş dururken sistem fanın hızını belli bir seviyeye getirmelimiyim yoksa otomatik kalsınmı. Örneğim boşken %30 a sabitlesem

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı